Gå til sidens hovedinnhold

Det blir tivoli, dans og marked - i Storuman håper de mange tar turen over grensa

Artikkelen er over 3 år gammel

Den første helgen etter sankthans blir det mye liv i Storuman når Storumandagarne går av stabelen.

BLÅ VEGEN

Festdagene som har vært en tradisjon i over 35 år trekker lokale, tilbakevendte og besøkende fra alle verdenshjørner til Storuman under de årlige Storumandagarne.

I år vil det blant annet være over 110 boder som tilbyr varer av alle slag, som håndverk, scootere, mat, leker og mer.

Folkefest

Anna Ludvigsson er en av de som har jobbet iherdig med å få spikret årets program, og nå gleder hun seg til å dele resultatet med de besøkende.

– Det blir en skikkelig folkefest med noe å gjøre for både liten og stor, forteller hun.

Egedes Tivoli kommer også i år, en ny fornøyelsespark som vil by på lotteri og tombolaboder. På kveldstid vil det også være fest og moro både med og uten alkohol da det vil være diskotek for ungdom over 18 med coverband som underholder, men også et rusfritt diskotek for ungdom på hotellet.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Ønsker du å se hvordan Storuman ser ut fra luften kan du også bli med på helikoptertur.

De mer adrenalinsøkende festdeltakerne kan også fryde seg over blant annet gratis paintball, håndbakkonkurranse og skytekonkurranse.

Men noe av det mest spesielle er kanskje delfinalen av Svensk mesterskap i Watercross som vil skje under festivalen. Dette går ut på å være raskest på snøscooter rundt en bane på vann.

Noe for alle

Programmet inneholder også mye for de minste, hvor det blir tilbudt ponniridning, og en dyrehage vil være på besøk med både vanlige og sjeldne dyr av ulike slag som en kan se og klappe. Creative Jenny, kjent fra svensk barne-TV, vil også besøke Storuman og holde på med maling, håndverk, lim, og spille spill sammen med barna.

Er du av den danseglade sorten kan du også fryde deg over et stort dansegalla med tre ulike danseband i løpet av festdagene, hvor blant annet The Boppers vil spille opp til dans. Dette er noe Anna trekker frem som et av høydepunktene.

– Det kommer til å bli mye fin dansemusikk, understreker hun.

Anna håper mange nordmenn vil være med på den storslagne festen!

 

Kommentarer til denne saken