På blant annet O’Learys og Orangeriet finnes det flere spill og aktiviteter en kan gjøre enten før eller etter at man har tatt seg et måltid på samme sted.

Normalt sett har det vært mest trykk sent på kvelden fra øltørste kunder, men i det siste har også barnefamilier inntatt scenen mer, da tidligere på dagen.

Merker ny trend

Servitør ved Orangeriet, Conny Lindh, er en av de som har merket den nye trenden.

– Det har blitt veldig populært blant barnefamilier å ta med ungene ut for å spise her, og samtidig utføre en aktivitet, forteller han.

På Orangeriet har de blant annet biljard, boule og shuffleboard, mens de på O’Learys har bowling, arkademaskiner og en stor minigolf-bane. Isak Berggren (16) og Edvin Sundström (14) var ivrige på bowlingen da de og resten av klassen la matpausen til O’Learys under klasseturen deres til Umeå.

De har vært i Umeå på klassetur flere ganger, men det er første gang de har dratt hit. Guttene synes begge det var fint at de kunne dra til ett sted å både spise og gjøre noe annet.

– Jeg synes det er fint at man både kan spise og bowle her, forteller Isak.

– Det beste med Umeå til nå har vært å bowle, legger Edvin ivrig til.

Kontrast

Conny Lindh merker kontrasten fra dagtid til kveldstid, hvor det er mest barnefamilier på dagen, mens stedet forvandles til en ordinær pub på kveldstid.

Han synes det er bra at familier velger å ta turen.

– Det er kult at flere velger arenaer som kanskje ikke faller aller mest naturlig å ta med barna. Men de aller fleste steder er jo veldig barnevennlige tidlig på kvelden, forteller han.