Gå til sidens hovedinnhold

Michael savnet gode pølser, og startet derfor opp for seg selv

Artikkelen er over 3 år gammel

Familien Hansen skapt et levebrød av å lage ulike kvalitetsprodukter av kjøtt.

BlåVegen

– Jeg savnet å få kjøpt gode kjøttprodukter slik som pølser. Da det ikke fantes måtte jeg starte opp et slikt sted selv, forteller Michael Hansen, eier av Familjen Hansen Charkuteri.

Familiebedriften har butikk midt i sentrum av Umeå, i Sagagallarian. Her selger de sine etter hvert kjente kjøttprodukter.

– Vi har pølser i alle varianter slik som brenneslepølse, chorizo, lammepølse med godt krydder. Vi lager også lufttørket skinke, bjørnesalami med mer, fortelle han.

Familjen Hansen Charkuteri er den eneste i Umeå som lager kjøttprodukter på denne måten. I gjennomsnitt lager de mat av om lag 500 kilo kjøtt i uken og omsetter for fem millioner svenske kroner i året.

Bruker lokale bønder

Bedriften ble opprettet i 2013 og har allerede etablert seg godt i matmarkedet.

– Vi har avtale med flere restauranter og leverer også kjøttproduktene våre til de lokale ICA-butikkene i byen. I tillegg driver vi en restaurant, vest for Umeå, forteller Hansen. At varene deres har blitt godt mottatt er nok ikke helt tilfeldig. Michael har jobbet som kokk i 22 år før han startet opp charkutteriet.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Jeg dreiv også en restaurant for 10 år siden her i Umeå. Vi var da den første restauranten som kjøpte kjøtt fra lokale bønder. Og det er det vi også nå satser på, selv om det innebærer at vi må betale mer enn det de store produsentene gjør, sier han.

De får inn slakt av blant annet storfe, lam, og gris som de i all hovedsak lager kjøttprodukter av. For å få absolutt beste kvalitet har Michael faste bønder han handler med, spesielt når det kommer til gris og storfe.

– For oss er det viktig at vi velger produsenter som vi stoler helt på, understreker han.

Naturlig metode

Familjen Hansen Charkuteri jobber gjennom den gamle tradisjonen. Det skal ikke være noen unødvendige tilsetningsstoffer og det brukes gammeldagse metoder, slik som lufttørking prosessen.

– Det er en langsom prosess som kan ta opptil fem måneder. Men vi bruker den naturlige luftfuktigheten til å tørke kjøttet. Mange produksjoner i dag blir stresset frem for at det skal produseres i store mengder og det blir ikke like bra. Jeg pleier å si at det må mye kjærlighet og mye tid for å få gode produkter, smiler Michael Hansen.

 

Kommentarer til denne saken