Dårlig nytt for Blåvegen-løpet: Forventer liten kuling og opptil 30 mm nedbør på lørdag

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Tromsø, Ola Mellem, sier det ikke er lyse utsikter for starten av helga.

– Lørdag ser det ut til at det ruller inn et lavtrykk som treffer akkurat Helgeland. Det vil blåse liten kuling fra sørvest og det kommer nedbør som regn, sludd eller snø, avhengig om hvor man befinner seg i terrenget. Det kan komme betydelige mengder, faktisk opp mot 30 millimeter i løpet av 24 timer, sier Mellem.

Men på søndag skal det bli bedre.

– Nedbøren vil fortsette til litt utpå dagen, men så gir det seg. Vinden snur til nordøst og det kan bli perioder med sol, sier han.

Mer sol

Etter dette skal det bli bedre og bedre.

– Det ser ut som en svak høytrykksrygg etablerer seg over regionen. På mandag ser det riktig så bra ut og det samme gjelder tirsdag. Det vil bli litt kaldere, men det vil bli lange perioder med sol. Når det gjelder resten av påsken så blir det litt langt fram, men prognosene, slik de er nå, er ikke så aller verst, sier vakthavende meteorolog Ola Mellem.

Jurymøte

Vegard Nerdal i arrangementskomiteen for Blå-Vegen sier de skal ha et jurymøte lørdag morgen, men at det nok blir renn, uansett vær.

– Vi skal vurdere forholdene lørdag morgen og ta standpunkt på hva vi skal gjøre. Når det er sagt så blir det nok renn, uansett vær. Blir det mye snø og vind så vil vi kjøre foran med tråkkemaskinen, så nært løperne som mulig. Sjansen for at det ikke blir renn er uhyre liten, sier Nerdal.

Artikkeltags