Ole Henrik Lifjell Bjørkmo, som var elev ved dansestudioet Tip Toe i en årrekke, har for lengst tatt steget ut i yrkeslivet som danser, sanger, skuespiller og politiker. Han har base i Oslo, men jobber i hele Skandinavia.

Tidligere i år ble det klart at Bjørkmo er årets samiske BlimE-artist og han har oversatt årets BlimE-låt til sørsamisk. Han er den første sørsamiske BlimE-artisten. Nå skal han danse og synge med alle som vil hos Tip Toe i september.

Nylig kontaktet Sissel Venes hos Tip Toe Ole Henrik Lifjell Bjørkmo og spurte om han kunne komme til Tip Toe for å lære bort BlimE-dansen. Det ble et kjapt og positivt svar: Ja!

– Vi fortalte at for å feire han så vil vi inviterer alle som vil til å danse til BlimE-låten helt gratis. Og det likte Ole Henrik. Så det spiller ingen rolle om du ikke er elev her. Du er likevel hjertelig velkommen, understreker Sissel Venes.

Som politiker har Bjørkmo psykisk helse som hjertesak. Denne støttes også opp med hans engasjement i BlimE! som er NRK Supers kampanje med mål om å fremme vennskap og omsorg for hverandre.

– BlimE er en vennskaps og inkluderingskampanje. Jeg synes det er utrolig stas at NRK de siste tre årene har hatt en samisk versjon avlåta, for samisk er et offisielt språk i Norge. Jeg er glad for at sør-samisk, som er mitt språk, også får sin versjon. Det er viktig for språkets status og synlighet, sier Ole Henrik Lifjell Bjørkmo.

Tip Toes Sissel Venes er stolt av sin tidligere elev.

– Vi er stolte av Ole Henrik og superglade på hans vegne for at han får være den første sørsamiske BlimE-artisten på NRK Super, sier Sissel Venes.

Bjørkmo er på plass for å danse med alle som vil på Tip Toe 13., 14. og 15. september.

– Det blir utrolig godt å komme tilbake til Tip Toe, en av de plassene min interesse for scenekunst fikk blomstre og jeg så at det var mulig å leve av dette, som jeg jo gjør i dag. Det blir fint å komme tilbake dit i de trygge rommene, få lære bort dansen til BlimE og ha vanlige danseklasser i tillegg.

Og en liten Obs! fra Sissel Venes til slutt:

– BlimE-sangen ligger på nettet og det er bare å lære seg den norske og den samiske versjonen, for liten og stor, og så komme til Tip Toe, smiler lederen av Tip Toe.

Bildeserie

HISTORISKE BILDER: Vi tripper tilbake i tid. Her ser du blant annet «sjefen» av Facebookgruppa Framsnakking i Rana på scena, dans på Gruben samfunnshus og bilde av da dansere fra Rana skulle på NRK

Les også

Sterk og målrettet. Men Sunniva har også følt seg liten og latterliggjort: – Viktig å si ifra

Les også

Et bakteppe så mørkt og vondt at det er nesten uholdbart å høre om. Et hjerte så sterkt og varmt at det lærer oss om styrke, tilgivelse og aksept. Ronja (25) er en hjerterdame som trumfer det meste