[Avisa Nordland] Sparebanken flytter etter 130 år i Storgata. Inngår som sentral leietaker i Bodøs tredje skyskraper.

Fredag formiddag offentligjør Sparebanken Nord-Norge at de flytter regionhovedkontoret fra Storgata til Dronningens gate i Bodø, rett over Central Atrium hvor AN holder til og ved siden av Kirkens bymisjon.

Samtidig slipper Boreus Eiendom nyheten om at de vil realisere et 17 etasjer høyt bygg på kvartal 21 like vest for Glasshuset. Og det er Sparebanken Nord-Norge som blir den sentrale leietakeren i næringsdelen av bygget. Banken flytter inn i hjørnelokalene mot sør-øst fordelt på tre etasjer.

De fire nederste etasjene på ca. 5.100 kvadratmeter er forbeholdt næring, men utbyggerne Boreus Eiendom AS skal også  vil bygge ca. 60 leiligheter fra femte til 17 etasje. 

Bodø 360

- Skal du ha deg leilighet i en skyskraper er tiden inne nå, sier Johan Jørgen Koch, daglig leder i Boreus eiendom AS.  De har likegodt kalt hele prosjektet Bodø 360 med adresse til at det blir utsikt for alle i fire himmelretninger.

Utbyggeren tar et lite forbehold om finjustering av planene i henhold til at detaljreguleringsplanen behandles av bystyret 29 oktober. Men det meste er klappet og klart for det som blir Bodøs tredje av i alt fire mulige punkthus.

Her skal det bygges. Foto: Øyvind Johansen

SpareBank 1 Nord-Norge satser på moderne bankdrift og flytter til nye lokaler i hjertet av Bodø sentrum.

– Vi skal forsterke vår posisjon og ta større markedsandeler. Vi skal være nr. 1 i hele Nord-Norge, også i Salten, sier konserndirektør for Salten, Trude Glad om flyttingen i en pressemelding.

- Våre kunder tar hele tiden i bruk nye og moderne tjenester. Det gjelder bank og ellers i livet. Nå bygger vi fremtidens bank i  Bodø for å gi kundene våre de beste bankopplevelsene. Den nye banken blir et bedre tilbud for både kunder og ansatte, fortsetter hun.

Stort steg

Hun karakteriseres det som et stort steg for banken som har hatt lokaler i Storgata 40 helt siden 1880-tallet. Det nye bank og leilighetsbygget  skal etter planen være klart til innflytting i løpet av første halvår i 2018.

- Nye banklokaler blir et fantastisk løft for oss i Bodø. Her skal vi skape en arena for kundene hvor vi byr på hele finanshusets produktbredde. Vi satser videre i sentrum, og når banken står ferdig vil den være et utstillingsvindu for hvordan vi i SpareBank 1 Nord-Norge ønsker å drive bank i hele landsdelen, sier Glad og fortsetter:

- For oss er det viktig med lett tilgang for kunden. Vi skal fortsatt være på gateplan og der hvor folk ferdes. Vår satsning på nye og moderne lokaler er et bevis på at vi rigger oss for fremtiden. Samtidig er det en markering av at vi satser i Bodø og har et langsiktig perspektiv.

Selger Storgata 40

SpareBank 1 Nord-Norge sine lokaler i Storgata 40 vil bli lagt ut for salg, mens banken flytter til nye lokaler i Kvartal 21 i Dronningens gate. I prosessen med å finne nye banklokaler har flere mulige alternativer blitt vurdert.

Kriteriene beliggenhet og lokalenes beskaffenhet har vært avgjørende for at SNN har inngått samarbeid med Boreus.

- SpareBank 1 Nord-Norge har samarbeidet tett med oss for å utvikle et moderne og åpent finansvarehus med fokus på kunder. Vi synes banken har veldig spennende tanker rundt måten å organisere seg på. Det blir flotte lokaler som gjenspeiler bankens posisjon. Det blir en ypperlig arbeidsplass for de ansatte og et hyggelig sted for kundene å komme. Bygget er et viktig byutviklingsprosjekt, sier Johan Jørgen Koch, daglig leder i Boreus eiendom AS.

Bak Boreus Eiendom står Otto Koch AS, Elektro Eiendom AS og T. Tørdal Invest AS. Alle med like eiendeler. Selskapet har de siste tre årene arbeidet med et høyhus på tomta. Gruppe forsøkte også å selge inn prosjektet som nytt rådhus i Bodø, men fikk ikke gehør for den ideen.

Kvartal 21 og 22 er to av fire punkthus-tomter i Bodø sentrum. Begge kan bebygges med 17 etasjer. Bystyret i Bodø vedtok tidligere i år at høyhusene kan inneholde inntil 50 prosent leiligheter.