Bodøselskap har begjært oppbud

Driften av Bodøgaard kunst og kultur ble aldri noen suksess for eier Harald Bodøgaard. Kommunen ville ikke kjøpe bygningsmassen i bystyret.

Driften av Bodøgaard kunst og kultur ble aldri noen suksess for eier Harald Bodøgaard. Kommunen ville ikke kjøpe bygningsmassen i bystyret. Foto:

Bodøfirma har begjært oppbud.

DEL

Avisa Nordland: Bodøgaard Eiendom AS har lagt ute for salg i mer enn ett år.

Bodø kommune kom på banen som aktuell kjøper sommeren 2018, men innstillingen til bystyret falt mot 1 stemme den 8. februar i år.

Etter den tid har selskapet prøvd å finne løsninger for å refinansiere eiendommen.

- Vi har hatt forhandlinger med kreditorene DNB lokalt i Bodø og sentralenhet i Innovasjon Norge i Oslo for å finne løsninger. Disse har ikke ført frem. Innovasjon Norge har nå sendt forhåndsvarsel om tvangssalg av galleriet.

Med dette som bakteppe har Bodøgaard Eiendom AS nå valgt å begjære oppbud, skriver styreleder Haralkd Bodøgaard i ei pressemelding.

Han presiserer at dette kun rammer kunstsenterets nye del ned mot Bodøelva som ble åpnet i 2012.

Kunstsamlingene og den øvrige bygningsmassen, som er i familiens private eie, berøres ikke i denne sammenheng, ifølge Bodøgaard.

Han opplyser at bestilte arrangementer gjennom Bodøgaard - kunst & kultur, så som konfirmasjoner, bryllup og lignende vil gjennomføres som planlagt.

Selskapet har fortsatt håp om en revitalisering av galleriet ved hjelp fra en god samarbeidspartner, avrunder Bodøgaard.

Artikkeltags