Tonje skal løfte fram Rana-industrien i EU-hovedstaden: – Jeg takket selvfølgelig ja

Foto:

DEL

Nyheten kommer i en pressemelding fra Nord-Norges Europakontor.

– EU-kommisjonen har invitert Tonje Nermark, kommunikasjonssjef i Mo Industripark AS til Brussel for å fortelle om industrivirksomhet i Arktis.

Nermark er en av en av flere innledere til arrangementet Arctic Stakeholder Conference som EU-kommisjonen arrangerer i Brussel 17. september. Konferansen samler folk fra EU-institusjoner og aktører i nordområdene for å diskutere utviklingen i europeisk Arktis, særlig med hensyn til investeringsbehov, står det i pressemeldingen.

– Jeg takket selvfølgelig umiddelbart ja til muligheten til å få løfte fram ranaindustrien for EUinstutisjonene, sier Nermark.

– Vi er det gode eksempelet på at det er mulig å drive med tung industrivirksomhet i Arktiske strøk på en grønn måte. Industrien i Rana og på Helgeland er bærekraftig i et globalt perspektiv og har store satsinger og miljøinvesteringer på blokka framover.

I tillegg vil jeg blant annet løfte fram behovet for grensekryssende infrastruktursatsinger på vei, bane og fiber som avgjørende investeringsområder for å sikre markedsadgang og bærekraftig vekst i Nord, står det i pressemeldingen.

Vil avlive myter

Direktør på Nord-Norges Europakontor i Brussel, Nils Kristian Sørheim Nilsen, har spilt inn nordnorske aktører til konferansen og håper innlegget kan være med på å heve kunnskapen om landsdelen i EU. – EU blir mer og mer engasjert i utviklingen i Arktis, men dessverre tror mange fortsatt at området nord for polarsirkelen er et isøde hvor det nesten ikke bor folk, og dermed må vernes for å bevare det «uberørte».

For oss er det viktig å vise at vi kan beskytte vårt skjøre arktiske miljø, samtidig som vi fremmer en bærekraftig utvikling av regionen. Investeringer fra EU og europeiske miljøer er sentralt i utviklingen av våre nærområder, sier Nilsen.

Må bruke alle anledninger

Nermark møtte tidligere i år en gruppe Europaparlamentarikere på studiebesøk Bodø.

– Gruppen ble svært overrasket over bredden i næringslivet, at vi har industri her i nord og ikke minst hvor framoverlent industrien er i sine mange grønne satsinger og prosjekter. Jeg tror nesten ikke det er mulig å «overeksponere» industrien i Nord, så her er det bare å jobbe på i ulike fora, avslutter Nermark, i pressemeldingen fra Nord-Norges Europakontor.

Artikkeltags