Det jobbes på spreng for å få alt klart til NNM. Nå mangler man bare snø

Vakker skue: Bjørn Godal kunne se ut over et solfylt og vakkert Bestemorenga mandag morgen. Til helgen fylles arenaen med skiløpere fra hele landsdelen. Foto: Tom Melby

Vakker skue: Bjørn Godal kunne se ut over et solfylt og vakkert Bestemorenga mandag morgen. Til helgen fylles arenaen med skiløpere fra hele landsdelen. Foto: Tom Melby

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

For øyeblikket er det 460 løpere som er påmeldt til nordnorsk mesterskap, som starter med klassiske renn fredag.

Mildværet som har herjet i det siste, har tært mye på snøen på anlegget, men arrangør Innstranden IL har god kontroll fram mot helga.

Det skriver Avisa Nordland.

Siden lørdag har det nemlig vært kaldt om natten, og dermed har snøkanonene gått hele tiden så lenge det har vært minusgrader. Dermed har man fått produsert litt ekstra kunstsnø de siste dagene.

I tillegg holder man nå på å frakte snø inn i anlegget, fra nærliggende områder.

– Det ser bra ut, men været styrer vi ikke. Men slik som det er nå, tåler vi litt regn og noen utfordringer, sier rennleder Bjørn Godal i Innstranden IL.

Flyttes ikke uansett

Det var stor aktivitet på Bestemorenga mandag morgen. Da var både gravemaskiner, lastebiler og folk i sving for å få snø ut i løypene.

Natursnø som ble hentet andre plasser, ble blandet med kunstsnøen som er produsert opp på sletta i løpet av vinteren, for å få en best mulig såle.

– Vi skal ha nok snø, og har ikke vurdert å hente snø andre plasser. Blir det krise, må vi vurdere andre løsninger. NNM blir ikke flyttet uansett, slår Godal fast.

Berges av utbedringer

Det er laget flere nye traseer på Bestemorenga, slik at løperne aldri befinner seg mer enn 5–600 meter fra selve stadion.

Start- og målsletta er også flyttet.

– Det har vært helt avgjørende for at vi kan arrangere NNM. Vi ser på sletta der det ikke er gjort noe, så er det basseng. Det er gjort en fantastisk innsats på Bestemorenga, sier Godal.

For å sikre gode forhold får man også låne en tråkkemaskin fra Valnesfjord, som er på plass i løpet av uken.

Totalt er det gjort oppgraderinger for flere millioner.

Ta hensyn

Bodømarka er et veldig populært utfartsområde. Med 460 løpere som skal i aksjon under NNM kan det oppstå konflikt i løypene.

– Vi bruker deler av lysløypa. Derfor oppfordrer vi folk til å vise hensyn og å følge de rådene de får fra løypevaktene. Løypene blir ikke stengt, men de som kommer mot fartsretningen må være forberedt på å gå andre plasser, sier Godal.

Skileikanlegget ved Bestemorenga kommer til å være åpent, men det vil være parkeringsavgift på parkeringsplassene.

– Vi oppfordrer folk til å ta turen til Bestemorenga for å se på i helga, men har man som mål å få gått mest mulig på ski selv, så burde man nok dra en annen plass. Det blir ikke fri ferdsel. Det blir mange som kommer i stor fart, og som går i felt. De ser seg ikke så godt for, så det er viktig at folk tar hensyn, sier rennlederen.

Artikkeltags