Denne flyplassen er Rana og Vefsn enig om

Slik kan en framtidig ny flyplass i Bodø bli. Illustrasjon: Bodø kommune

Slik kan en framtidig ny flyplass i Bodø bli. Illustrasjon: Bodø kommune

Artikkelen er over 5 år gammel

- Nyheten om en ny flyplass i Bodø er flott for hele Nordland.

DEL

- Nyheten om en ny flyplass i Bodø er flott, ikke bare for Bodø, men for hele Nordland og landsdelen, sier ordfører i Mo i Rana, Kai Henriksen (H) til AN.

- Det potensialet som ligger i flytting av flyplassen og å bygge opp en «ny by» som de sier i Bodø, er et fantastisk prosjekt og meget godt jobbet av den politiske ledelsen i Bodø kommune og med støtte i andre partier, sier Henriksen og påpeker at han er imponert over innsatsen til sin ordførerkollega – fra samme parti - i Bodø, Ole H. Hjartøy.

- Er det noen som kunne ha ledet denne prosessen og kommet fram til slike resultater, så er det Ole Hjartøy. Han er en ydmyk og flott fyr som er inkluderende og som tar med alle i prosjektet, og han har et offensivt bystyre i Bodø i ryggen i denne saken, sier Henriksen.

- Av erfaring vet jeg hvor kompliserte slike prosesser er. Nå har vi holdt på i åtte år her nede, sier Henriksen og viser til prosjektet med en ny flyplass på Hauan.

- Feil å sette prosjektene opp mot hverandre

Rana-ordføreren frykter ikke at et positivt vedtak for Bodø vil slå negativt ut for planene om en ny flyplass ved Mo i Rana.

- Nei, prosjektet ved Hauan er så bra, og det kommer til å igjennom, og selskapet Polarsirkelen Lufthavnutvikling har gjort en fantastisk jobb med dette. Og der har vært mange vitkige milepæler for prosjektet. Å sette de to prosjektene opp mot hverandre blir helt feil. Dette er to gode samferdselsprosjekter for hele Nordland, og de skal ikke konkurrere mot hverandre, sier Henriksen.

Bedre samarbeid

- Det er mange gode prosjekter, både veiprosjekter og andre prosjekter, i Nordland, og det leveres bra på samferdsel i Nordland i sin helhet, sier Henriksen og fortsetter:

- En av grunnene til at vi har lagt etter på samferdsel i Nord-Norge, er at vi har holdt på med kretsmesterskap og rævkrok, i stedet for samarbeid. Nå synes jeg vi har et bedre samarbeid i landsdelen enn noen gang, sier Kai Henriksen og fortsetter:

- Dersom vi ikke klarer å unne hverandre gode beslutninger på samferdselssiden, da har vi fortsatt ett problem. Det er viktig at vi står sammen og at vi bygger Nordland og landsdelen sammen.

- Fantastisk

Vefsn-ordfører Jann-Arne Løvdahl (Ap) sier til AN at han synes fredagens store nyhet i Bodø – om utredning av en ny flyplass – er en fantastisk nyhet.

- Det kom raskere enn jeg hadde trodd. Det er en god sak for Bodø, og også for oss som bruker Bodø som fylkeshovedstad, og jeg håper det blir realisert slik det er tenkt, sier Løvdahl.

- Hauan et luftig prosjekt

Like positiv er Vefsn-ordføreren ikke til en ny flyplass på Hauan ved Mo i Rana, og som kan medføre at flyplassen på Kjærstad i Vefsn blir lagt ned.

Denne flyplassen har Vefsn-ordføreren liten tro på blir realisert.

- Det er et luftig prosjekt, og som store deler av Helgeland ikke ønsker. Det er et Mo i Rana-prosjekt og ikke noen flyplass for hele Helgeland, sier Løvdahl.

- Men alternativet i Bodø synes jeg derimot er bra. De må gjerne bygge ny flyplass i Bodø, og så kommer vi flygende til Bodø og så videre ut i resten av verden, sier Jann-Arne Løvdahl.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken