Gå til sidens hovedinnhold

Mann pågrepet etter væpnet aksjon i Bodø. Siktet med våpen på to personer i sentrum

Artikkelen er over 4 år gammel

To politipatruljer og en ambulanse rykket like før klokken 06.00 søndag morgen ut etter melding om en mann som siktet med våpen på to personer i Bodø sentrum, skriver Avisa Nordland.

– Mannen sto på en balkong i tredje etasjen og siktet med pistol på et par på gata som var på vei hjem fra jobb. Det var meldingen vi fikk. Dermed bevæpnet vi oss, sier operasjonsleder Mads Bernhoft hos politiet i Salten.

Ifølge politiet skal mannen ha ropt til paret da han siktet på dem.

Kort stund etter at politipatruljene var på plass på adressen, ble en mann i 20-årene pågrepet.

– Da fant vi mannen sovende med en pistol i bukselinningen. Vedkommende var beruset, sier operasjonslederen.

Politiet konstaterte kjapt at dette dreide seg om en softgun.

– De to som opplevde denne episoden oppfattet det som en virkelig pistol. Mannen befinner seg nå i arresten hos oss – når han har sovet rusen av seg, vil han bli avhørt.

Det vil bli opprettet en anmeldelse mot mannen.

Fakta softgun

En softgun (ofte kalt airsoft) er et skytevåpen som skyter små runde plastkuler som veier 0,12-0,40g, og har en diameter på 6 eller 8 mm.

En softgun som bæres i det offentlige rom kan representere et problem siden det ofte er en tro kopi av skarpe skytevåpen. Det kan være et dilemma for politiet når en person med softgun skal pågripes. Politiet har ingen mulighet til å se om personen bærer et ekte våpen eller en kopi. Dermed kan det oppstå unødvendige skyteepisoder, og en risikerer at personen som bærer softgun blir skadet, i verste fall drept. Det har også vært flere tilfeller av ran der softgun er blitt brukt. I slike tilfeller blir dommen lik som om et ekte våpen ble brukt i ranet, altså dømt etter strafferammen for væpnet ran.

I Norge kan hvem som helst over 18 år kjøpe, eie og bruke en softgun. Personer under 18 år kan bruke softgun under oppsikt av en over 18 år, men kan ikke kjøpe eller eie. Man kan få dispensasjon fra aldersgrensen hvis man er over 16 år og aktiv medlem i et skytterlag eller skytterklubb tilsluttet Norges Airsoft Forbund, eller bestått jegerprøven.

Kilde: Wikipedia

Kommentarer til denne saken