Gå til sidens hovedinnhold

Bodøværingen ble årets kokk for andre gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets kokk 2019 er Bodøværingen Christian Andre Pettersen. Han vant også i 2017, og kvalifiserer seg til den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’Or i 2021.

(AN): For to år siden var det Bodøværingen Christian Andre Pettersen som endte øverst på pallen. I år gikk han hele veien til topps for andre gang og slo dermed de fire andre finalekokkene.

Les også: Kniver om å bli best

Vinneren jobber til daglig som kjøkkensjef på Fisketorget i Stavanger.

Andreplassen i årets kokk gikk til Filip August Bendi (28), mens tredjeplassen ble tildelt Bodøværingen Øyvind Bøe Dalelv (29).

Tydelige råvarer

For første gang i Årets kokk-konkurransen var en fisk hovedråvaren i fatretten. Fisken var sei, og skulle serveres med minst tre garnityrer.

Til tallerkenretten var vaktel fra Ryfylke hovedråvaren. Sammen med norske rotgrønnsaker skulle deltakerne servere fugl med en klar norsk identitet.

De 12 erfarne smaksdommerne dømte etter smak, presentasjon/estetikk og geografisk identitet, mens de to kjøkkendommerne vurderte kokkenes samarbeid, faglighet og arbeidsformer som reduserer matsvinn og fremmer hygiene og matsikkerhet.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) fortalte at det fra i år av opprettes et permanent stipend som deles mellom de tre pallplassene.. Hun delte ut stipendet på 100.000 kroner som har fått navnet Ingrid Espelid Hovigs stipen.

Årets unge kokk ble Aleksander Løkkeberg Vartdal (24).

Kommentarer til denne saken