OPPDATERT: Litt over klokken 0700 fredag morgen melder politiet at det er kommet inn melding om at det blusser opp på branntomta. Brannvesenet rykker ut.

Vår journalist på stedet, Vegard Skorpen, forteller klokken 0730 at brannvesenet holder på med å rive kledning på huset for å ta seg inn dit der det ryker. Brannvesenet er mannsterkt på stedet og virker å ha kontroll på situasjonen igjen.

Klokken 0814 opplyser 110-sentralen til Rana blad at brannvesenet nå er ferdig med etterslukkingen, og forlater stedet igjen.

OPPDATERT: Klokken 0510 fredag morgen opplyser operasjonsleder Kai Eriksen ved Nordland politidistrikt til Rana Blad at brannvesenet og politiet er ferdig på stedet. Huset regnes som totalskadd og politiet har sperret av åstedet.

- Det har gått bra med de som bodde der. En person har blitt sjekket av helse etter å ha inhalert røyk. Videre har vi måtte evakuert noen i nabolaget grunnet vind på stedet i løpet av slukkingen. Disse har nå fått komme tilbake. I tillegg har andre personer som har bodd i nærheten, men ikke i vindretningen, blitt bedt om å holde seg inne med vinduene lukket, forteller Eriksen, og fortsetter:

- Vi er ferdig med etterslukkingen på stedet og brannvesenet har forlatt stedet for rundt en halvannen times tid. Åstedet har blitt sperrret av i påvente av etterforskning.

Eriksen forteller at boligen regnes som totalskadd.

- Det er store materielle skader. I tillegg måtte brannvesenet ta seg inn gjennom taket i forbindelse med slukkingsarbeidet. Saken vil bli etterforsket, men det er på dette stadiet for tidlig å si noe om hva som har skjedd.

TIDLIGERE: Rundt klokka halv ett natt til fredag fikk 110-sentralen i Nordland inn en melding om at det hadde begynt å brenne hus på Båsmoen. Vaktlaget fra Rana Brann og redning rykket ut. På Twitter melder Nordland politidistrikt at alle inne i bygget skal ha kommet seg ut.

– Det er ikke meldt om personskader ennå og det skal være snakk om åpne flammer i bygget, skriver politiet.

De poengterer videre at det ikke skal være fare for spredning til andre bygg og at nødetatene er kommet fram til stedet.