Gå til sidens hovedinnhold

Bombetrussel mot Alstahaug tingrett

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgelendingen: Alstahaug tingrett har evakuert sine lokaler i Sandnessjøen etter å ha mottatt en bombetrussel. Det skriver Helgelands Blad.

Avisen skriver at åtte ansatte noen minutter etter klokka 11:00 samlet seg utenfor tingrettens lokaler og at de ansatte ikke har fått beskjed om at det skal være en øvelse. De skriver også at avisen har fått beskjed om å evakuere sine lokaler.

Politiets operasjonssentral har ikke besvart Helgelendingens henvendelser tirsdag.

En planlagt øvelse i Mosjøen tirsdag ble avbrutt, og politiet måtte rykke til en hendelse i Sandnessjøen. iSandnessjøen har vært i kontakt med det lokale politiet, som bekrefter at politiet har rykket ut til en hendelse.

– Jeg kan bekrefte at vi har rykket ut til en sak i Sandnessjøen, men foreløpig kan jeg ikke bekrefte hva hendelsen går ut på. Jeg kan si at dette er ikke en del av øvelsene som fant sted i Sandnessjøen i går, og i Mosjøen i dag.

Oppdatert klokka 11.45: Politiet i Nordland bekrefter at det har kommet en bombetrussel mot tingretten. Åtte ansatte er evakuerte, i tillegg fra to ansatte i en klesbutikk like ved.

– Ut fra det som ble framstilt i truslene har vi valgt å gjøre de tiltakene vi mener er nødvendige. Politiet er på stedet og bygget er låst av inntil videre, så vil det etter hvert bli avgjort hva som gjøres videre, opplyser operasjonssentralen.

Politiet har startet etterforsking for å finne ut hvem som står bak trusselen.

 

Kommentarer til denne saken