Festivalen opplyser i ei pressemelding at de viderefører konseptet med å være en familiefestival med arrangement for familien på dagtid og konserter på kveldstid.

Publikum kan glede seg til fem konserter og i år blir det også standupshow med en som alltid utemmet og frittalende Dag Sørå. Han har en tendens til å trekke et stort publikum, som blant annet flere show i Rana beviser, og har sans for intensiv samfunnsrefsing, mørk satire og store porsjoner sarkasme.

Det er satt opp to konserter på fredag og tre på lørdag og Sørås slippes løs i festivalteltet fredag.

Hemnes-bandet BBBBB (Bitchy Big Boobies Bang) og Brød & Cirkus skal også på scenen fredag. Lørdag spiller Publiners med opprinnelse i Brønnøysund etterfulgt av El Papi og kvelden avsluttes med Trønderbandet Boinndrag, opplyser festivalen i en pressemelding.

De fleste nevnte er godt kjent for mange helgelendinger. Kanskje mindre berømt og beryktet lokalt er - tross stor fanskare nasjonalt og i Norden - El Papi, og en helt annen skål fra Steinkjer, bandet Boinndrag!

El Papi gjør seg stadig mer bemerket og kan vise til 190 millioner streams på litt over tre år. Han har det siste året hatt flere låter på topplistene både i Norge og i Sverige, blant annet med låtene «Sju Fjell», «Sykepleierinnen» og «Igjen og Igjen» med TIX. Han har opptrådt på blant annet «Allsang på grensen» og «VG Lista».

«Boinndrag! bestemte seg for å sparke liv i Steinkjerrocken, en rock med et tyngre og litt kjappere uttrykk enn tradisjonell trønderrock, står det i presseskrivet.

Bandmedlemmene har bakgrunn fra alt fra black metal, countryrock og pop til gospel og mannskor og er kjent for å jakte stemning og allsang under sine konserter.

I tillegg til konsertene og nyheten standup, så blir det mye for hele familien: Martnastegning med salgsboder og utstillinger., sjørøvershow med sjørøvertog, marinashow. Det blir fiskekonkurranse med stang fra land, VM i båtklammerkasting, båtløp der det skal tøffes Sundsholmen rundt, lekepark med diverse aktiviteter og danseoppvisning ved Tip Toe avdeling Hemnes.

Vi trekker pusten og fortsetter: Brannbamsen Bjørnis kommer, det lokkes med vannaktiviteter med vannscooter, grill og uteservering.

For andre året skal festivalens nye komité stå for ansvaret med støtte fra de som har holdt det gående siden 1995.

Disse er: Joachim Juvik – komitéleder, Fredrik Forø – nestleder i komiteen, Petter Antonsen, Mathis Karlsen, Emil Skjærvold, Hermann Larsen, Jonas Karlsen. Kjartan Killi og Benjamin Juvik

Styret og mentorer er ved Kjell-Idar Juvik som er leder, Roger Stensen som er nestleder, Kurt Karlsen, Alf Magnus Jakobsen og Hallgeir Bruun.

Relaterte saker: