Har turnert verden over – nå kommer Kristian Anttila til Mo i Rana

DEL

I en pressemelding melder BråK om litt mindre bråk.

- BråK toner det ned og feirer høsten med den svenske poprockeren Kristian Anttila.

Kristian Anttila debuterte i 2003, har siden sluppet seks album, samarbeidet med artister som El Perro Del Mar, John Olav Nilsen, The Ark og Broder Daniel - og hatt over 20 låter i rotasjon på svensk P3. Få artister gjør så mange spillejobber som Anttila, han besøker like gjerne de små stedene som de store – Pajala og Dorotea, Karlstad og Växjö like ofte som Stockholm og Göteborg. Han lar seg ikke begrense av de svenske grensene heller, og har spilt verden over – i India, Argentina, Italia, Hong Kong og USA, for å nevne noen land.

-  Vi er veldig fornøyd med at han nå endelig kommer til Mo i Rana og gjør en akustisk solokonsert for oss, sier BråK-maker Bjørn Immonen, om konserten på Babettes onsdag 10. oktober.

Hans siste plate, «Rum 4 Avd. 81», tar nemlig tak i en mer nedstrippet side av Anttila og hans musikk. Det falt i smak hos kritikerne – flere har hevdet at dette er hans beste album. «Ett epos av poesi og hjärtskjärande ångest» skrev Gaffa, mens Expressen mente at «Anttilas äkthet är svår att värja sig mot».

De nedstrippede konsertene gjør også at det er en friere og mer fortellende artist man møter. Der andre artister går for større lydbilder og produksjoner, lener Kristian Anttila seg sin vane tro i motsatt retning. Det er låtene i seg selv som er i fokus, artisteriets kjerne.

-  Vi tror dette kommer til å passe perfekt i høstmørket i Nord-Norge. Ingen kommer til å gå uberørt herfra. Vi gleder oss stort til Kristian tar scenen hos oss – dette blir fort en av de fineste konsertene på Mo i høst, sier Immonen.

I tillegg til Kristian Anttila, får Mo i Rana stifte bekjentskap med Johan Piribauer som stiller som support. Han er en progrocker fra Arvidsjaur som leverer sterke melodier og tekster med handling som ofte har inspirasjon fra Lappland. «Avslutningskonserten med Johan Piribauer ble festivalens kanskje største musikalske opplevelse» skrev journalisten Ole Jakob Hoel i Adresseavisen etter Frøyafestivalen der også Hellbillies, Kurt Nilsen og Åge Aleksandersen spilte, skriver Bjørn Immonen i pressemeldingen.

Artikkeltags