Gå til sidens hovedinnhold

Brann i garasje i Rana - har spredt seg til bolig

Det er Nordland politidistrikt som mandag formiddag klokken 1015 melder at det er brann i en garasje i Dalselv i Rana.

Nødetatene er på vei til stedet.

Oppdatert: Overfor Rana Blad opplyser Frode Thomassen i Rana brann- og redning kort tid etter at det skal være full fyr i garasjen. Videre skal det også brannen i garasjen være til stor påkjenning for nærliggende hus.

Oppdatert: Klokken 1030 melder Rana Blads journalist Viktor Leeds Høgseth at garasjen ikke lar seg berge.

– Garasjen er nesten nedbrent. Det har vært veldig sterk varme. Utfordringen nå er at brannen også har spredt seg til en enebolig. Der brenner det i taket. Brannvesenet uttaler at de ikke er sikker på om de klarer å berge huset.

Oppdatert: Klokken 1032 opplyser brannvesenet til Rana Blad at brannen har satt seg i loftet. Brannvesenet må derfor ta seg inn gjennom taket. Man har nå et håp om å berge huset, men det vil helt klart være ubeboelig etter slukkingen.

Oppdatert: Klokken 1038 opplyser brannvesenet til Rana Blad på stedet at garasjen ikke lar seg berge.

– Garasjen er nedbrent. Det sto også en bil i garasjen som har blitt tatt av flammene, forteller Rana Blads journalist, Viktor Leeds Høgseth.

Brannvesenet tror nå at de skal kunne berge huset. Det er ikke meldt om personskader i tilknytning til brannen foreløpig, men eiere av huset ivaretas av helse på stedet.

Oppdatert: Boligen er ikke totalskadd etter brannen, men regnes som ubeboelig. Brannvesenet måtte rive deler av kledningen for å få gjennomført slukking på loftet.

Rana Blad kommer tilbake med mer.