Det er Nordland politidistrikt som klokken 2115 melder om en brann i en garasje i Mo i Rana. Utrykningsenheter er på stedet.

Oppdatert: Kort tid etter meldes det at brannvesenet har iverksatt slukking på stedet. Politiet bistår i forbindelse med evakuering av beboere.

Oppdatert: Overfor Rana Blad opplyser 110-sentralen litt etter klokken 2130 at brannen er i Skolegata i sentrum av Mo i Rana. Det skal være en tomannsbolig i tilknytning til garasjen som står i brann. 110-sentralen opplyser videre at brannmannskapene fortsatt holder på med slukking på stedet.

Oppdatert: Rana Blads journalist på stedet, Vegard Skorpen, opplyser at brannen er i Petter Grubens vei. Overfor Rana Blad opplyser innsatsleder på stedet at da de kom til sto stikkflammene ut av døra på fremsiden av huset.

Brannmannskapene har klart å begrense skadene til kun garasjedelen i tomannsboligen. Det meldes om noen røykskader i boligen, men ellers er det kun garasjedelen som har fått skader.

Alle beboere på stedet ble raskt evakuert, og er gjort rede for.

Oppdatert: Klokken 2251 opplyser operasjonsleder Mari Lillestø ved Nordland politidistrikt overfor Rana Blad at bakgrunnen for brannen trolig har vært matlaging. Lillestø sier videre at det ikke har vært en garasjedel det har vært brann i, men et tilbygg til boligen.