På lørdag og selveste påskeaften klokka 12:00, skal et tog av biler fra brannvesenet, politiet, ambulansen og Rana Blad kjøre gjennom byen, med ordfører Geir Waage i front.

Eprod leverer anlegg som skal stroppes på brannbilen, og ut av anlegget skal én låt dundre, nemlig Optimist av Jahn Teigen. Meningen er å gjøre noe positivt for alle som er hjemme, og rette en stor takk til alle som deltar i dugnaden.

Ordføreren forteller at han synes dette er et flott initiativ og noe som han gjerne stiller opp på.

– Vi må slå ring om fellesskapet, vi må løse koronakrisen i fellesskap og følge nasjonale og lokale regler sammen i kampen mot viruset, sier Waage.

«Takk!»

Kent Arne Øverheim ved Prolink i Mo i Rana likte ideen så godt at han også ville bidra. Øverheim stiller med store bannere der det står «Takk!".

– Jeg syns ideen var en så god at jeg ønsket å bidra, sier Øverheim.

Skjærtorsdagen bruker han på jobb, for å printe ut bannerne.

Turen starter ved brannstasjonen og tar et par runder i sentrum, drar videre til Toraneset og ned til kaia forbi politistasjonen og mot Byporten. Fra Byporten går turen til Langneset, Svortdalen og inn på parkeringen ved Mo Handelspark og videre langs Nordlandsveien til Langmoheia og Ranenget.

Fra Ranenget går turen til Gruben, så videre til Selfors forbi sykehjem og sykehus, før kursen settes mot Ytteren og til Båsmoen via Langdalen. Etter det drar de innom Mjølan, før turen går tilbake sentrum via Vika.

– Morsom og minnerik opplevelse

– At vi i Rana Blad på denne måten kan være med på å bidra til å spre påskeglede, er veldig kjekt, sier sjefredaktør Marit Ulriksen og administrerende direktør Rigmor Nygård Hansen.

– Dette er på alle mulige vis en uvanlig påske, ikke bare her i byen, i regionen og i Norge, men i hele verden. For at vi skal bekjempe denne pandemien, er det viktig med fortsatt samhold, og at vi følger de pålegg som myndighetene kommer med. Hverdagen er snudd på hodet for alle, og den er i stor grad preget av alvor. Samtidig er det også viktig å gjøre hyggelige ting, og ikke minst gjøre dem sammen med andre, selv om det i begrensa grad er mulig akkurat nå. Dette blir garantert en morsom og minnerik opplevelse for mange, sier Ulriksen.

– Å være hjemme er ikke bare «noe vi gjør». Det er et viktig bidrag til å komme tilbake til en normal hverdag. Vi vil derfor hylle alle hverdagsheltene som følger rådene som skal til for at vi snart skal tilbake til livet slik det var før koronaen, sier Nygård Hansen.

Ulriksen og Nygård Hansen retter en stor takk til brann-, politi- og ambulansemannskapene som stiller opp på lørdag.

– De gjør alltid en uvurderlig jobb, og at viktige samfunnsinstitusjoner er intakte i ei krise som denne skal vi alle sette litt ekstra pris på, sier Ulriksen.