Brede Frøysa er klar for å spille ut sesongen for Rana FK. Han åpner for å videre satsing med klubben neste sesong.

– Vi får se når desember kommer. Hva Rana tenker og gjør og hvordan egen situasjon er, sier 21-åringen, som for tida studerer på NTNU i Trondheim.

Han er den tredje signeringen Rana FK gjør etter sommerpausen. Fra før er Joachim Olufsen (midtbane/angrep) og Martin Lauritzen (forsvar) spilleklare og har allerede spilt henholdsvis to og en kamp for klubben.

Best på Sagbakken

Den tidligere Mo IL-spilleren kommer fra divisjonskollega Tiller, som besøkte Sagbakken stadion så seint som i juni i år. Da var Frøysa, som spilte på midtbanen, langt på vei banens beste spiller. Tiller vant kampen 3–1 og to av målene kom ved ranværingen.

Frøysa har på sin 26 kamper for Tiller i år scoret 16 mål.

I Rana FK er han tiltenkt en spissrolle.

– Han scorer ikke bare mål. Han er en ledertype som vil diktere spillet vi har satt. Vi er kjempeglad for at han blir med oss ut sesongen, og da i en spissrolle. Ei solid forsterkning, framholder Rana FK-trener Ørjan Valla.

Han beskriver Frøysa som en spiller med stor treningsiver og gnist og med vilje til å utvikle seg som spiller.

– Det vil også komme oss til gode, mener Valla, som sier klubben vil gjøre det de kan for at Frøysa fortsetter i Rana FK også neste sesong.

Etter planen vil Frøysa være spilleklar til bortekampen mot Innstranda søndag. Olufsen derimot er ifølge Valla ikke tilgjengelig i dette oppgjøret.

Har spilt for Norge

Frøysa er fornøyd med kontrakten han er tilbudt og legger ikke skjul på at det har vært viktig.

– Og så får jeg bruke tida ut sesongen til å tenke på framtida, legger han til.

Frøysa har tidligere spilt for Norge, og debuterte på G15-laget mot Sveits i 2016.