Den britiske avisen The Telegraph har kåret Norges ni vakreste bilruter, og der er Helgelandskysten inne på listen. Det er ABC Nyheter som melder dette.

– Norge er et land med majestetiske fjorder, med en kystlinje som smelter sammen med havet som en uferdig stikksag. Og den kanskje beste måten å se alt på dette, er med bil, skriver den britiske avisen.

De trekker også fram at Norge er et av de tryggeste landene å kjøre bil i, med få dødsulykker. I en fersk rangering skriver de følgende om Helgelandskysten: «Den lengste strekningen blant våre 18 nasjonale turistveier er en 2000 kilometer lang skjærgård i Helgeland som strekker seg fra Nord-Trøndelag i sør til Salten i nord. Underveis passerer du blant annet naturfenomener som Saltstraumen, Svartisen, Torghatten og de Syv søstre.»

The Telegraph anbefaler å ta deg god tid når du besøker Helgelandskysten med bil. Avisen skriver også at øyhopping er obligatorisk hvis man først skal kjøre strekningen, og trekker spesielt frem Vega-øyene.

Videre sier man at man bør sette av minst tre dager, og aller helst en hel uke for å kunne utforske Helgeland skikkelig.

De åtte øvrige strekningene som anbefales er Atlanterhavsvegen, Senja, Hardanger, Gaularfjellet, Lofoten, Geiranger – Trollstigen, Jæren og Ryfylke.