Jublet for nesten en kvart million til Bua: - Dette er helt fantastisk

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Gjensidigestiftelsen har nesten 200 millioner kroner som de hvert år deler ut til gode formål. Onsdag delte valgkretsleder for stiftelsen i Nordland, Johan Petter Røssvoll, ut sjekker til de som hadde kommet gjennom nåløyet i fylket.

– Stiftelsen eier 62 prosent av aksjene i Gjensidige forsikring og forvalter en betydelig portefølje. En del av dette deler vi ut til formål innenfor helse, trygghet og sosial integrering. Fysisk aktivitet er også en av formålene vi vil støtte. I fjor ga vi 1.400.000 kroner til Polarsirkelen friluftsråd og deres arbeid for fysisk aktivitet i grunnskolen. I år fikk vi søknad fra Salten friluftsråd som ville videreføre dette og vi gir derfor tilsvarende beløp til denne jobben, nord for Saltfjellet. Nordland fylkeskommune matcher beløpet som vi gir så totalt dreier dette seg om nesten tre millioner kroner, sier Johan Petter Røssvoll.

I Rana ble det jublet ekstra da BUA fikk tildelt 245.000 kroner til nytt utstyr.

– Dette er helt fantastisk. Jeg vil benytte muligheten til å takke stiftelsen for at vi får tildelt så mye penger. Dette betyr ufattelig mye for oss og vi kan nå få inn mer utstyr som vil komme alle til gode. Jeg vil faktisk takke på vegne av heler ranas befolkning, sier Grete Lian, daglig leder i BUA.

Wim Kok sier at de nå kanskje kan tilby nye utlånsmuligheter for folk.

– Muligheten er nå der for at vi kan kjøpe inn nytt og annerledes utstyr som folk kan få låne. Vårt må, og vår drøm, er at vi ikke skal ha inne noe, men at alt skal være ute til låns. Siden juli har vi 282 registrerte brukere, men vi har som mål å nå 2.000 brukere innen utgangen av 2019. For at vi skal komme dit må vi ha variert utstyr som fenger brukerne. Det er tross alt de som bestemmer, sier Kok.

Johan Petter Røssvoll sier grunnen til at de støtter opp om BUA er at dette er et lavterskesltilbud.

– Det fenger mange og føyer seg rett inn i formålet til stiftelsen. Mange kan ha nytte av tilbudet og de ser ikke forskjell på noen mennesker. Her føler jeg at vi har truffet blink, sier han.

Også Rana Røde Kors fikk pengegave fra stiftelsen. De tildeles 82.500 kroner til utstyr som skal brukes i sjøredning. Innkjøpet inkluderer en termisk kikkert som kan se folk som ligger i vann på en kilometer, overlevingsdrakter og et nett som skal brukes til å redde folk fra vannet og opp i båten.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken