Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet slutter med utlån av redningsvester og gir stafettpinnen videre til BUA

Artikkelen er over 2 år gammel

For 25 år siden starter kampanjen Sjøvett og brannstasjoner rundt om i landet fikk redningsvester som de kunne låne ut. Men brannvesenet har fått flere og tyngre oppgaver og derfor slutter nå brannvesenet i Rana med utlånet. For at folk fortsatt skal kunne låne seg redningsvester overtok BUA lageret av vester fra brannvesenet slik at de skal fortsette med oppgaven.

– Det er klart vi tar denne oppgaven. Det er ikke alle som har råd til å kjøpe seg en redningsvest og da skal de kunne komme hit for å låne en av oss. Det samme gjelder folk som skal på blåtur eller lignende. Vi har nå vester til utlån og takker brannvesenet for gaven, sier Wim Kok i BUA:

Kjell Espen Solhaug, ved brannvesenet i Rana, påpeker at selv om prosjektet er 25 år gammelt så er vestene oppdaterte.

– Vestene er byttet ut flere ganger i perioden. Jeg vil påpeke at det finnes flytevester og redningsvester. Dette vi nå overleverer til BUA er redningsvester, sier Solhaug

Fra en sped begynnelse er det nå 55 avdelinger av BUA i landet, og tallet øker stadig. Wim Kok sier tilbudet er populært.

– Det som er viktig for oss er at alle, uansett inntekt, skal ha de samme mulighetene. Det er nemlig ikke alle som har råd til å kjøpe seg utstyr til flere tusen kroner for å dra i alpinbakken, og det er der vi kommer inn i bildet. Ved å låne ut utstyr kan alle være med og det ser vi er veldig populært, sier han.

Sparebank1 Nord Norge åpnet pengesekken - delte ut 75.000 kroner til BUA og Rana Røde Kors

Denne vinteren har det ikke vært så mye utlån som i fjor, men dette tar seg sakte og sikkert opp.

– Det har jo vært mest regn denne vinteren, men vi ser at med en gang det kommer snø så skjer det noe. Vi har nå det meste innen utstyr som vi kan låne ut til dem som trenger det. Til sommeren har vi også redningsvester etter gaven fra brannvesenet, sier Wim Kok i BUA.

BUA

BUA er en nasjonal forening som skal gjør det enklere for barn og unge å låne sport- og fritidsutstyr og stimulere til aktivitet.

BUA Mo i Rana ble åpnet 27. juni 2017.

 

Selv om noen misbruker utlånsordningen til BUA, velger de å stole på folk og fortsette som før  

Kommentarer til denne saken