Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland møtte opp på direktesendt debatt: – Vi er strålende fornøyd med den gode dekningen vi fikk på valgets siste partilederdebatt

DEL

– Vi i Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland er strålende fornøyd med den gode dekningen vi fikk på valgets siste partilederdebatt i Trondheim, direktesendt på NRK, skriver folkeaksjonen i en pressemelding.

De var til stede i lokalet hvor sendingen ble spilt inn, og snakket med flere partiledere underveis.

– Saken om nedleggelsen av Nesna og Sandnessjøen ble tatt opp av Fredrik Solvang og ble heftig debattert. Lysbakken, Vedum og Moxnes er kjente nesnapatrioter og de hadde gode argumenter for Nesna og ramsalt kritikk mot vedtaket. Støre var tydelig og gikk langt i lovnader om gjenopprettelse og desentraliserte studier på Nesna. Une Bastholm setter spørsmålstegn med utredningene i saken. Ropstad var den eneste av representantene fra regjeringspartiene som sa tydelig ja til Nesna, skriver de videre i pressemeldingen.

– Trine Skei Grande kommenterte at vi må stole på fagfolkene i styret ved Nord universitet. Men hvordan kan vi stole på et styre som baserer et nedleggelsesvedtak på en rapport som er feilaktig og full av løgner fra et kommersielt PR-byrå? Vi bretter opp ermene og kjemper videre framover. Det er mye grums som ikke er kommet fram enda. Ingen snakker om barnehagelærerutdanningen eller IKT-studiene Nesna tilbød på Mo. Dette ønsker vi i folkeaksjonen å løfte fram. Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland er en partipolitisk uavhengig organisasjon. Vi takker for all støtte og fastslår at høyere utdanning på Helgeland er på riksagendaen, avsluttes pressemeldingen som er signert Jenny Myklebust og Siril Finne.

Artikkeltags