Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir bussen billigere

Artikkelen er over 3 år gammel

[AVISA NORDLAND] – I morgen blir det mye billigere for de som pendler med bussen over lengre strekninger og bruker 30-dagers periodebillett.

Det sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding. Prisendringen gjelder kun 30 dagers periodebillett og fra sone 2* for voksne, barn, honnør og studenter. De nye prisene gjelder fra i morgen, 8. februar.

Nye priser

- Bussen skal være et reelt tilbud til pendlere også, og med de nye prisene håper jeg at vi får flere som velger bussen,  sier samferdselsråden ifølge Avisa Nordland.

Førpris med buss fra Fauske – Bodø er 2710 kr, den nye prisen blir 1.650 kr.
Førpris med buss fra Mo i Rana – Mosjøen er 4040 kr, ny pris blir 2.550 kr.

Lik pris

– Vi vil at de som tar buss eller tog over lengre strekninger skal ha så like priser som mulig å forholde seg til, sier samferdselsråd Eggesvik.

– Målet på sikt er å få til et samarbeid med Jernbaneverket, hvor reisende kan bruke samme periodekort på utvalgte strekninger både på buss og tog. Dette håper vi å få på plass i slutten av 2019, forteller Eggesvik.


* Hver sone er stort sett ca. 10 kilometer lang, men det forekommer ulike størrelser for å unngå at naboer får ulik sone for eksempel midt i et boligfelt. Kunden finner ut hvilken sone de tilhører ved å finne prisen på reisen. Prisen finnes ved søk ved søk på 177nordland.no.

Kommentarer til denne saken