Bussjåførene er forbannet. Det er stor kamp- og streikevilje blant medlemmene

Bussjåførene har i dag minst 25 kroner i timen under gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, skriver Bjørn Tore Bråten i leserbrevet.

Bussjåførene har i dag minst 25 kroner i timen under gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, skriver Bjørn Tore Bråten i leserbrevet.

Av
DEL

Leserbrev Bussjåførene er forbannet og maner til tariffkamp i 2020

Når bussbransjeavtalen (BBA) ble opprettet for 14 år siden, var det enighet mellom partene at lønnen i BBA skulle opp på linje med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Avtalen skulle også bidra til å øke statusen og rekruttering til bransjen.

Arbeidsgiverne har gjennom mange tariffoppgjør har løpt fra ansvaret med å bidra til å bringe lønna i avtalen opp på det nivå partene har vært enige om.

Målet om status og rekruttering kan bare nås hvis lønna heves betraktelig, det kan ikke lenger bare satses på å rekruttere blant pensjonister og utenlandske aktører.

Nå sier vi nok er nok! For å nå målet må det mannes til kamp i 2020-oppgjøret!

Bussjåførene ligger i dag ut minst 25 kroner i timen under gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Det er stor kamp- og streikevilje blant medlemmene og de vil ikke akseptere noe annet en at intensjonen med bussbransjeavtalen blir tatt på alvor av arbeidsgiverne i tariffoppgjøret i 2020.

Bjørn Tore Bråten
Leder Fellesforbundet Transport Nord

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken