Nå er arbeidet med å gi bedre sikkerhet i vintertrafikken over Bustneslia i gang

Statens Vegvesen er i gang med etableringen av stoppsignal og infotavler ved Bustneslia.

Statens Vegvesen er i gang med etableringen av stoppsignal og infotavler ved Bustneslia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag kom Statens Vegvesen i gang med jobben med å montere stoppsignal og infotavler på begge sidene av Bustneslia på Fv. 17.

Disse skal være klar til vinteren kommer, slik at bilister får informasjon om trafikkforhold og stenginger.

Trailere og vogntog som står fast i Bustneslia er en tradisjon som man ønsker å bli kvitt. Arbeidet med å bygge tunnel vil ikke komme i gang på ennå noen år, og som tiltak i vinter ønsker Statens Vegvesen å sette opp stoppsignal og infotavler.

Disse skal fortelle bilistene om vær og føreforhold. Det ble samtidig avgjort at det i Bustneslia skal, på samme måte som ved fjelloverganger, settes opp lyssignal som skal varsle når det er stengt.

Samferdselsråd i Nordland fylkeskommune, Svein Eggesvik, opplyste til Rana Blad for snart en måned siden at dette arbeidet skal være ferdig før vinteren kommer. De første kuldegradene er kommet, og nå er også arbeidet i gang.

– Vi har, som lovet, prioritert dette for å få en bedre regelmessighet og sikkerhet på strekningen. Det kommer opp stoppsignal på begge sider av lia for å varsle når det er stopp, eller når brøytemannskapene trenger tid til å jobbe, sa Eggesvik i september.

Det kommer også opp infotavler som skal varsle bilistene om føreforhold og eventuelle stopp i Bustneslia. Disse settes opp i god avstand fra lia slik at man ikke skal skape kø og kaos, slik det har vært i mange år.

– Dette er en del av de avbøtende tiltak som vi mener er nødvendig, så lenge vi ikke har pengene til å starte arbeidet med tunnel, sier Eggesvik.

Artikkeltags