Rana Hang- og Paragliderklubb tenker nytt. Nå åpnes det for å ta paragliderkurs i Syden.

Klubben har i alle år arrangert kurs for nybegynnere, men alltid på hjemmebane. Det har ikke alltid slått bare positivt ut med de varierende værforholdene vi har her nord.

Opplevelsestur

Men nå tar klubben et helt nytt grep. Det planlegges to 14 dagers-kurs på sydlige breddegrader - det ene fra 1.-15. oktober og det andre fra 15.-29. oktober. Det vil være plass til 6-8 personer på hvert av kursene.

– Vi tenker helt nytt og det er også litt av trenden ellers i Norge. Kurs blir avholdt i sydligere strøk hvor værforholdene er litt mer forutsigbare, opplyser fagansvarlig hos Polarsirkelen Hang- og Paragliderklubb, Roar Skogseth.

Tanken er å sende paragliderelever på en slags en eksklusiv opplevelsesferie.

– Kursene skal holdes med en lokal instruktør og er på en måte et forlenget intensivkurs over 14 dager. Vi har blinket oss ut Hellas, nærmere bestemt Drama, opplyser Skogseth, som selv skal være instruktør på ett av kursene.

Fram til nå har kursene vært holdt på Hellerfjellet hver helg i åtte uker i mars-april, med de utfordringene været gir.

– Der nede er været veldig stabilt. Det vil si at det er omtrent 100 prosent uttelling på flydagene. Dette gir en veldig høy grad av kvalitet på utdannelsen, fortsetter han.

Når kurset i Hellas blir avviklet er ennå ikke bestemt, men det planlegges en informasjonsmøte når klubben vet mer hvor mange som er interessert.

Etablert miljø

– Det vil også bli lagt vekt på den sosiale delen og en opplevelse av den unike kulturen og gjestfriheten du finner i Hellas. Du knytter til deg nye kontakter og vennskap og, ikke minst, opplevelser som å lære seg å fly, sier Roar Skogseth.

Vel hjemme etter kurset venter et etablert paraglidermiljø der Hellerfjellet (nær Umbukta) vil fortsatt ha en viktig funksjon som en viktig plass i sammenheng med den videre opplæringen.

Bildeserie

SE BILDENE: Ole Johnny deltok på spektakulær treningsleir - se de luftige bildene fra Mexico