– Da nybrua var på plass kom endelig Havmannen til Grønfjelldal

Elevene i 3.-7. trinn ved Grønfjelldal skole har hatt besøk av Den Kulturelle Skolesekken.

Elevene i 3.-7. trinn ved Grønfjelldal skole har hatt besøk av Den Kulturelle Skolesekken. Foto:

DEL

Kunstner og pedagog Tone Toft har i regi av Den Kulturelle Skolesekken gjennomført maleverkstedet «Havmannen og Naturen» for alle 4 klassinger i Rana.

– I første omgang måtte Grønfjelldall Montessori skole avlyses – men da nybrua var på plass kom endelig Havmannen til Grønfjelldal, sier Toft i en pressemelding.

I år er det 25 år siden Havmannen fikk sin plass innerst i Ranfjorden, noe som markeres gjennom hele året.

– Skulpturen står vendt med ryggen mot byen og ser utover mot kysten og det åpne havet langt der ute. Jeg liker å tro at Havmannen er venn med naturen og passer på at fjorden og fjellene som omkranser han blir ivaretatt. Havmannen må spille på lag med naturkreftene, sier Toft.

Hun mener at Havmannen kan lære oss å bli oppmerksom på den vakre naturen som omkranser den mektige skulpturen, og at det også er en påminnelse om å verne den.

Med det som utgangspunkt ble det naturlig for kunstnere å tilby maleverkstedet «Havmannen og Naturen» for alle 4 klassinger i Rana i jubileumsåret.

– Den 28 oktober kom turen til eleven ved Grønfjelldal skole. Da var nybrua på plass og besøket kunne gjennomføres. Det ble et flott maleverksted hvor elevene fra 3.–7. klasse virkelig fikk utfolde seg med akrylmaling på lerret. Også i Grønfjelldal hadde elevene gode kunnskaper om Havmannen og viktigheten av å ta vare på naturen. Elevene viste stor glede over maleprosessen–og resultatet ble mange flotte og fargerike malerier som endte opp på en utstilling på Grønfjelldal Montessoriskole. En flott skole med stor livskraft og kreative barn og unge, sier Toft.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken