I skrivende stund, 13. januar 22:00, er det kolonnekjøring over Saltfjellet og E12 over Umbukta er stengt, opplyser vegvesenet. Krutfjellet og Bjørnfjell er også stengt. og det er kolonnekjøring på Beiarfjellet og over Graddis.

Samtidig skriver værtjenesten Yr at ekstremværet Gyda er over. Likevel er det fortsatt flom- og skredfare mange steder og mye vind og snø er fortsatt i vente store deler av landet.

Rana kommune har i en pressemelding gått ut med informasjon om at skoleskyss må innstilles fredag 14. januar. Kommunen selv mottok i ettermiddag melding fra Boreal om dette Årsaken er som vi skjønner det vedvarende dårlige været og vanskelige kjøreforhold. Boreal, som leverer skoleskyssen, skal gjøre en ny vurdering av situasjonen fredag klokken 12:00. Foresatte og elever er varslet om innstillingene.

Skoleskyss til elever med særlige behov er ikke berørt, og går som vanlig og det føres ikke fravær for elever som ikke kommer seg på skolen på grunn av innstilt skoleskyss.

Skolene holder fortsatt åpent som normalt fredag 14. januar, skriver kommunen.

Selv om de er meldt mindre regn fra torsdag kveld, vil vannstanden i utsatte elver og vassdrag øke fra natt til fredag, melder værtjenesten Yr.