De 20 andreklassingene fikk svømmeundervisningen i havet: – Da fikk vi også snakket om hva man skal gjøre om det kommer bølger

De 20 andreklassingene på Nesna fikk en spesiell dag som de syntes stort om.

DEL

I forbindelse med det nye kunnskapsløftet er trygg ferdsel ved vann viktig i svømmeopplæringen. Det meste av svømmeopplæring foregår i basseng, men det finnes også andre muligheter. Som havet.

– Vi har snakket mye om hvordan man skal oppføre seg ved havet, bruk av redningsvest, om drukningsulykker og marbakkene som sier noe om hvor langt vi kan dra ut fra land. Derfor tenkte vi å dra til havet og teste det ut, sier klassekontakt Mirjam Finanger.

Hun hadde noen våtdrakter hjemme, i tillegg fikk de låne fra Polarsirkelen friluftsråd. Med gummibåt og en sup (padlebrett) var de seks om gangen ute i havet og fikk testet hvordan man flyter og svømmer med redningsvest.

– Akkurat denne dagen var det 18–20 grader og blikkstille. Elevene fikk selv bestemme hvor langt de ville dra ut og noen dro ganske langt. Noen unger svømte inn til land og andre brukte tida til å hoppe fra supen. Det gikk også en båt forbi som laget bølger, og da fikk vi også snakket om hva man skal gjøre om det kommer bølger, sier Finanger.

Livsmestring er en del av kunnskapsløftet i skolen, og Finanger mener det er bra å få vise elevene hvor viktig det er å kunne svømme.

Senere skrev elevene om det de hadde opplevd på denne spesielle skoledagen, som ble sendt til Rana kommune som publiserte det elevene hadde skrevet på nettsida.

– Vi jobber tverrfaglig og bruker de praktiske tingene vi gjør også for å skrive og lese, sier Finanger.

Senere i høst er det planer om at også 5. klasse ved Nesna skole skal hoppe i havet.


Artikkeltags