Gå til sidens hovedinnhold

Kampen mot islamsk fundamentalisme

Artikkelen er over 17 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rana Blad kritiserer meg på lederplass onsdag 28. juli på bakgrunn av mine angivelige uttalelser om islam. Avisen går dermed i samme fellen som sine kumpaner på venstresiden av norsk politikk - ingen av dem har tatt seg bryet med å sjekke hva jeg egentlig sa.

Min tale til menigheten Levende Ord var slett ikke et ledd i noen anti-muslimsk kampanje som Rana Blad kan late til å mene. Jeg ble invitert av Levende Ord for å holde en tale om FrPs syn på konflikten i Midtøsten. I den sammenheng advarte jeg samtidig om den islamske fundamentalismen som vi er vitne til at terroriserer store deler av verden. Dersom en kun hører på de få løsrevne sitater som media i ettertid har valgt å fremheve gir dette et fullstendig galt bilde av min tale. Enhver som tar seg tid til å se talen slik den ligger uredigert ute på internett, vil oppdage at medias referat er fullstendig unyansert. At journalistene ikke har valgt å se talen i sin helhet, men kun har basert sin dekning på noen få løsrevne sitater vitner i beste fall om slett journalistisk arbeid. I verste fall ondsinnet journalistisk arbeid.

Fremveksten av fundamentalistisk islamisme er bekymrende, og det er en utfordring vi må ta på alvor. Det er naivt å tro at Norge skal være beskyttet fra fundamentalismen som er på fremmarsj i Europa. At Rana Blad velger å avfeie mine advarsler med håpløs kritikk er ikke til gagn for andre enn de islamske fundamentalistene selv.

Avisen mener også at kritikken fra ambassadørene fra Marokko, Indonesia, Egypt og Pakistan samt Tunisias chargé d`affaires er rett. Det er oppsiktsvekkende. En ting er at mine politiske motstandere, av hva som må være helt åpenbare bekvemmelighetsgrunner gjør det, men en fri og uavhengig presse bør vurdere de faktiske forhold på en noe mer nyansert måte. Det er unektelig noe spesielt når ambassadører på bakgrunn av noen løsrevne sitater legger sine hjemlands interesser til side og gjør seg om til religiøse talsmenn for islam. Det er også verdt å bemerke at deres hjemland gang på gang kritiseres av fremstående menneskerettighetsorganisasjoner for manglende ytrings- og religionsfrihet. Amnesty International rapporterer blant annet om hvordan man i Marokko skal vokte seg vel for å offentlig stille spørsmål ved monarkiets berettigelse. Det vitner om at diplomatene kanskje ikke er vant til at politikere kan stille spørsmål rundt grunnleggende samfunnsforhold.

Fremskrittspartiet er et liberalistisk parti. Det bygger på Norges grunnlov, norsk og vestlig kulturarv med basis i det kristne livssyn. Det betyr at vi er grunnleggende uenig i de samfunnsnormer som ligger til grunn i den fundamentalistiske islamen. Derfor kritiserer vi den også. For FrP er det viktig å bekjempe de krefter som jobber mot de grunnleggende verdiene og menneskerettighetene vi har i landet. Den kampen bør også Rana Blad delta i.

Carl I. Hagen. Formann, Fremskrittspartiet.