Hvis alt dette stemmer så er det jo ingen bakdel å være A-menneske

A-mennesker har bedre tid til å nyte frokost, ja til og med kanskje ha tid til lage seg egg og bacon. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

A-mennesker har bedre tid til å nyte frokost, ja til og med kanskje ha tid til lage seg egg og bacon. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Gøran Opanashchuk skriver i dagens Ke det går? om nattugler og morgenfugler.

DEL

Ke det går? Det er ingen tvil om at jeg er et A-menneske. Det har jeg alltid vært, og ingenting tyder på at det vil endre seg. Og ifølge undersøkelser så er det mange fordeler med å være nettopp A-menneske.

Den mest åpenbare er jo faktisk nettopp den at samfunnet er best tilrettelagt for A-mennesker i forhold til skole og jobb. Det krever i all hovedsak at man står tidlig opp. Og en dansk undersøkelse, som sol.no viser til, beviser at flere B-mennesker mistrives i arbeidslivet enn oss som er A-mennesker. En tysk professor hevder videre at morgenfugler presterer bedre på jobb og skole.

Videre i artikkelen viser man til flere fordeler med å være A-menneske: Man får med seg døgnets vakreste tidspunkt, altså morgenen. Vel, jeg kjenner til mange B-mennesker som også får den med seg, før de legger seg vel å merke.

Videre er det forskning fra Finland som viser at nattugler er mer utsatt for å utvikle depresjoner. Morgenfugler er rett og slett gladere.

Så kommer det et punkt om at A-mennesker faktisk har tid til å nyte frokosten, og til og med kan rekke å lage seg egg og bacon!

A-mennesker blir ofte trøtte på kvelden, og sovner raskt når de finner senga. A-mennesker røyker og drikker mindre enn B-mennesker, og A-mennesker har mer orden og er mer strukturert.

Hvis alt dette stemmer så er det jo ingen bakdel å være A-menneske, selv om man av og til kan bli vanvittig frustrert når man våkner klokken seks en søndag morgen når man har lyst å sove litt til.

Da kan alle vi som er A-mennesker tenke på alle fordelene som forskerne har funnet fram til, og bare stå opp, lage kaffe, egg og bacon og nyte den stille stunden fram til resten av huset våkner.

Gøran Opanashchuk, Journalist

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Så kommer det et punkt om at A-mennesker faktisk har tid til å nyte frokosten, og til og med kan rekke å lage seg egg og bacon

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags