Jeg synes det er for jævlig at tidligere ledere for etater, ambassadører, og andre høyt i systemet skal få lønn for noe de ikke gjør

Tidligere NAV-direktør Joakim Lystad.

Tidligere NAV-direktør Joakim Lystad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Viktor Leeds Høgseth spør i Ke det går? om vi er så mye bedre enn andre land.

DEL

Ke de går?KE DE GÅR?: Av og til lar jeg meg irritere over statskanalen og synes jeg betaler mye for lite, men noen ganger ser jeg at det gjøres en flott jobb der de ansatte gjør en fabelaktig jobb.

Det ser vi sist nå de setter søkelyset på departementene og de som hever lønn, uten å gjøre for mye. Dette gjelder avtaler som er inngått ved ansettelse og sist i rekken er tidligere NAV-direktør Joakim Lystad. Lystad gikk av som NAV-direktør og ble, ifølge departementet «overført til stilling som spesialrådgiver i Arbeids- og sosialdepartementet, og skal utføre arbeidsoppgaver etter nærmere avtale». For det får han en lønn på 1,3 million kroner. Med andre ord har han sikret seg mot å komme i køen med arbeidssøkere på sin gamle arbeidsplass.

Men han er ikke alene. Lystad er nå en av 77! spesialrådgivere som hever samme lønn som da de var i jobb og denne skal de få beholde ut sin karriere. Med andre ord en svært gunstig avtale, for spesialrådgiverne.

For oss andre dødelige råder en helt annen tilværelse. Vi må forholde oss til de reglene som gjelder i norsk arbeidsliv.

Vi snur oss rundt mang en gang og ser på tilstander i verden der man sammenligner det hele med et korrupt system. Vi har hånflirt mot Hellas etter kollapsen og snakkisen rundt om på pauserom har gått på hvor dumme man kan være.

Statsansatte som hever fortsatt hever lønn uten å jobbe og gunstige pensjonsavtaler. Det kaller vi for dumt. De folkene sør i Europa vet ikke hva de holder på med, og så videre. Land etter land har idioter i befolkningen som ikke ser galskapen, har vi sagt.

Så ser vi at hjemme på berget er man ikke stort bedre.

Er systemet korrupt? Det er i beste fall en gråsone der saker skjer så til de grader over hodene på folk flest at vi ikke har mulighet til å finne ut av det, før noen graver det fram.

Jeg synes det er for jævlig at tidligere ledere for etater, ambassadører, og andre høyt i systemet skal få lønn for noe de ikke gjør, bare grunnet an stilltiende avtale som ligger dypt begravet i regjeringens korridorer.

Roger Waters satte opp The Wall i Oslo for et par år siden. Under låta Mother kom følgende spørsmål opp på storskjerm: Mother should I trust the government?

Svaret kom rungende fra salen: Ikke faen!

Viktor Leeds Høgseth, journalist

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Er systemet korrupt? Det er i beste fall en gråsone der saker skjer så til de grader over hodene på folk flest at vi ikke har mulighet til å finne ut av det, før noen graver det fram.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags