For noen haster det mer enn for andre. For noen, som Shaimaa, står det om livet

Illustrasjon: Nyhetsgrafikk.no

Illustrasjon: Nyhetsgrafikk.no

Artikkelen er over 5 år gammel

Digitalsjef Tord Olander Pedersen mener regjeringen bør agere raskt for å få hentet asylbarnet Shaimaa hjem til Norge - før det er for sent.

DEL

Ke det går KE DE GÅR?: Tirsdag 31. mars - midt i den stille uke - meldte UNICEF at minst 62 barn var blitt drept i krigshandlinger i Jemen. FN-organisasjonen meldte videre på at krigshandlingene medførte store skader for tilgangen til nødvendige helsetjenester, til utdanning og etterlot barn i hele landet i frykt og utrygghet. Krigshandlingene vi er vitne til nå har bygget seg opp over flere år, og i øyeblikket er landet effektivt delt i fire mellom forskjellige væpnede grupperinger.        

Hit sendte Norge i november 2014 den nå 11 år gamle Shaimaa Yusuf, hennes høygravide mor og hennes to mindre søsken. Shaimaa hadde bodd i landet i syv år, slått røtter og fått venner. Som sine søsken, kjente ikke femteklassingen noe annet liv.        

Hun ble hentet på skolen av to politimenn. Femteklassingen var i ferd med ta en kartleggingsprøve i norsk da de kom. Syv år i Norge ble pakket ned i fem bager og noen plastposer. Etter å ha overnattet under fengselslignende forhold på Trandum, ble så familien sendt ut dagen etter. Norge sendte dem til en krigssone. Vi sendte dem kanskje til deres død.        

BTs journalist, som fikk følge utsendelsen av familien, fikk ikke bli med hele veien. Det var for farlig. For landet Norge sendte Shaimaa og familien til, var et land UD allerede da advarer nordmenn mot å dra til. Dit sendte Norge en høygravid mor og hennes tre barn.        

Siden da har det blitt enda farligere i Jemen. Som skrevet meldte UNICEF forrige tirsdag at 62 barn var blitt drept. Samme dag ble nabolaget til Shaimaa og familien bombet. Familien klarte heldigvis å flykte uten skader, men står nå uten verken bosted eller eiendeler.        

Saken om Shaimaa har blitt behørig dekket av BT og etter hvert andre norske medier. Det er en sak som opprører og beveger. Til og med Frp-politikere, som Laila Reiertsen, ber nå statsminister Erna Solberg og justisminister Anders Anundsen om å vise anstendighet og rydde opp i egne feil. Og støttegruppa til Shaimaa ber regjeringen om å hente familien hjem med det samme. Fordi det haster. Fordi det fort kan bli for sent.        

Jeg håper og tror at regjeringen er i stand til å utvise fornuft både i denne saken, og i sakene til de andre utviste asylbarna. Jeg håper og tror at man vil la dem få komme hjem til Norge. Men for noen haster det mer enn andre. For noen, som Shaimaa, står det om livet. Og nå bør norske politikere agere raskt. Før jenta blir en del av en dyster statistikk fra UNICEF.        

Tord Olander Pedersen, Digitalsjef    

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Jeg håper og tror at regjeringen er i stand til å utvise fornuft både i denne saken, og i sakene til de andre utviste asylbarna. Jeg håper og tror at man vil la dem få komme hjem til Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags