Jeg velger meg april, skrev Bjørnstjerne Bjørnson, men her i Rana velger jeg meg heller Dispril

Juni har så langt vært en tøff måned for værsjuke.

Juni har så langt vært en tøff måned for værsjuke.

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Viktor Leeds Høgseth er krystallklar på at nå er han værsjuk.

DEL

KE DET GÅR?En advarsel: Denne artikkelen inneholder misunnelse, litt grovt språk og sutring. Tåler du ikke noen av delene kan du bare stoppe her.

For dere som er med videre så er det været jeg skal snakke om. Det er for dårlig og jeg protesterer høylytt. I mange måneder nå har jeg ventet på varme. Vi har hatt en kald høst og en lang vinter og jeg mener vi fortjener en god sommer. Våren kommer mellom, sier du, men slik er det ikke. Her i Rana så går det fra iskald vinter til litt mildere vinter før sommeren kommer, hvis den gjør det.

Jeg velger meg april, skrev Bjørnstjerne Bjørnson, men her i Rana velger jeg meg heller Dispril, sier jeg. April er ingen vårmåned. Det snør og det er kaldt her oppe. Svinkaldt er det.

Kom mai du skjønne milde, heter det i en sangtekst fra Jæger. Mild meg nå her og der. Vi regner faktisk ikke mai som en vårmåned her oppe. Jeg husker nasjonaldagen for et par år siden og da var det skikkelig varmt. Det var så varmt at de som gikk i tog fikk helt sjokk. De hadde jo kledd seg for en vanlig feiring og i ullklær med 20 pluss ble hurraropene veldig spede. Jeg regner faktisk med at det skal være dårlig vær her oppe da. Jeg tør ikke annet.

Men når det gjelder inneværende måned, juni, så fortoner ting seg annerledes. Jeg er så dum at jeg har trua på juni. Juni for meg betyr sommer, men så lurt kan man altså bli, om og om igjen.

Grunnen til dette er nok såre enkel. Vi bor i et langstrakt land, men rikspressen tar ikke høyde for at det finnes noen folk nord for Sinsenkrysset. Torsdag skriver Sol.no at sommeren kommer. VG bedyrer at nå er det bare å finne fram shortsen og kjøle ned pilsen og Dagbladet sier at det blir sol og varmt. Her jeg sitter vet jeg knapt hvor shortsen er og pilsen er for kald bare etter å ha stått i kjelleren en dag. Her er det meldt om topptemperaturer på opptil ti grader. Ti grader og regn. Lystig lesing? Nei!

Oslo får mellom 18–20 varmegrader de neste ti dagene. Det er det de melder om.

Så sier du kanskje at det er bare å flytte, men det gjør jeg ikke. Jeg syter heller i denne spalten og venter i håpet på at solen skal titte fram eller at værmelderne tar fullstendig feil. Jeg fryser heller ballene av meg før jeg flytter til Østlandet. Jeg skriver meg varm og god om været i denne spalten. God sommer, tror jeg.

Jeg er så dum at jeg har trua på juni. Juni for meg betyr sommer, men så lurt kan man altså bli, om og om igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags