Miljøvalg 2007

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

LeserbrevNRK Nordland kan i nyhetene mandag 20.8. berette at velgerne ikke bryr seg om miljøsaker. Det er kanalens innleide valgkommentatro Steinar Høgås som kan fortelle lytterne dette, og han følger opp med å fortelle at han tror at eldreomsorg og veistandard er sakene velgerne kommer til å la avgjøre dette valget.

Eldreomsorg og veier er uten tvil viktige saker, men dersom vi skal ha bruk for veier å kjøre på, og dersom det skal være noen til å jobbe og bo på omsorgsinstitusjonene våre, da er miljø den viktigste saken.

Jeg skal ikke skrive så mye her om årsaker til og virkninger av global oppvarming, da dette nok er kjent for de fleste av Rana Blads lesere. Jeg håper og tror at Høgås' manglende tiltro til velgernes fokus er feilslått, og kan etter en lørdag med utdeling av valgmateriell og litt snakk med velgere i gågata på Mo, slå fast at miljø ER en sak velgerne er meget opptatt av.

Så Steinar, hva er bakgrunnen for at du tror dette, NRK lot oss ikke få høre annet enn at "Det er NRKs valgkommentator Steinar Høgås som tror dette". Tro kan flytte fjell, og det kan jo hende at din tro her flytter velgerfjellet i en enda mer miljøbevisst retning?

Marius Helgå,

kommunestyrerepresentant Rana RV

Artikkeltags