Gå til sidens hovedinnhold

Så enkelt er det

Artikkelen er over 20 år gammel
Se heller til å få bygget miljøvennlige gasskraftverk, framfor å fikle med små og konfliktfyllte vannkraftutbygginger, sier Miljøstiftelsen Bellona. Norsk Hydros planlagte gasskraftverk i Trøndelag vil gi kraft tilsvarende 54 Beiar-utbygginger. Det er dette vi må satse på. Da kan vi også få produsert kraften der kraftbehovet er til stede. I Nord-Norge er det overskudd på kraft.
Vi kan bare si oss hjertens enig med Bellona. Det samfunnet nå må satse på, er å sette fart i utviklingen av den teknologien som kan gi oss gasskraftverk uten å samtidig gi oss store menger av CO2.
Regjeringen Stoltenberg kom til makten på gasskraftsaken. Siden har det vært stille omkring dette. Det betyr forhåpentlig ikke at det ikke skjer noe.
Nå bør regjeringen vise handlekraft og skjære gjennom: Få skrinlagt Statkrafts prosjekter i Beiarn, Bjøllåga og Melfjord - utbygginger som gir relativt lite kraft, men ødelegger mye natur for all framtid. Og få fortgang i arbeidet med bygging av miljøvennlige gasskraftverk, der vi kan bruke de store gassressursene som finnes i havet.
Samtidig må arbeidet med energiøkonomisering og utnyttelse av alternative kraftkilder «til husbruk» fortsette.
Vanskeligere er det ikke, Jens!