Gå til sidens hovedinnhold

Vrengebilder om Frps klimapolitikk

Artikkelen er over 13 år gammel
Leserbrev

Flere partier forsøker å høste gevinst på klimafrykten, blant annet ved å spre fordommer om Frps klimapolitikk. Aps Terje Aasland er sistemann ute, og gir et inntrykk av at Frp ikke bryr seg om klimasaken.

Aasland viser dessverre at han ikke leser sine sakspapirer i energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Frp fremmet allerede i juni et forslag om hvordan Norge skal innfri Kyoto-avtalen i 2012. Vi hadde jo ikke fremmet et slikt forslag dersom vi ikke tok problemstillingen på alvor. Frps forslag består av over 30 konkrete tiltak som vil sørge for et bedre miljø, bedre energiforsyning og bedre infrastruktur, samtidig som man reduserer globale CO2utslipp. I forslaget skisserer vi ulike nasjonale og internasjonale tiltak, samt peker ut gode, norske forskningsprosjekt. Et viktig prinsipp er at tiltak gjennomføres der de gir størst, langsiktig nytte. Aasland må gjerne være uenige i tiltakene, men det er ganske oppsiktsvekkende at han later som om forslaget ikke eksisterer fremfor for å debattere det.

Aaslands angrep på Frp skyldes mest behov for å få bort fokus fra sin egen floskelaktige politikk. En samlet miljøbevegelse har påpekt at de rødgrønnes løfter ikke står i stil med den politikken som føres. Det problemet bør han løse internt i Ap fremfor å spre usannheter om FrP.

Ketil Solvik-Olsen,

klimapolitisk

talsmann, Frp