Helgelendingen: – Vi skal ikke ta fra noen kunder noe som helst. Vi skal gi de noe som er bedre, og moderniseringen må gå videre. Dette kobbernettet er over 100 år gammel teknologi som på ingen måte er driftssikker nok, og det er ikke et produkt som kundene vil ha.

Dekningsdirektør i Telenor Norge, Bjørn Amundsen er klar i sin tale. Det er ingen som skal miste tilkoplingen til resten av omverden før en alternativ løsning er på plass.

– Skal vi bygge fiber, er det en annen aktør der, eller skal vi bygge mobil. Vi feilretter fortsatt, og stenger det ikke ned. Men er det slik at det er en annen aktør enn Telenor som leverer fiber der, slik som villmarksnett gjør i deler av Hattfjelldal, ja da er det meningsløst at vi eller kommunen skal bruke millioner av kroner på å bygge en alternativ infrastruktur når det finnes et alternativ.

Han forklarer at de har en konstruktiv dialog om hva de skal gjøre med kommuner som har husstander som ligger vanskelig til, enten det er på Helgeland eller ellers i landet.

– Jeg tror egentlig at dette forslaget til Sp må være bygd på misforståelser. Det er ikke slik at tusenvis av helgelendinger skal miste et tilbud. De skal få noe som er veldig mye bedre. Det er ingen som skal miste noe. Vi skal komme med et alternativ, og det gjør vi før vi kopler ned nettet. Dette behøver ikke folket å bekymre seg for.

– Hva med områder som ikke har eller har dårlig mobildekning?

– Der må vi finne løsninger sammen med kommunene på hvordan vi skal få det til. Dette har vi også informert om på alle møtene vi har hatt med kommunene på min store norgesturne. Folk bør ikke frykte dette, og jeg tror alle er enige om at det ikke er noe alternativ for folk i dag å gå tilbake til røyksignaler.