Majken Hauknes forteller til Rana Blad Sparebank1 Helgeland delte ut 75 millioner kroner i drivkraftstøtte til ulike aktører i 2022. Nå får Verketfestivalen støtte i tre nye år og et langt samarbeid videreføres og sikrer videre satsing på Underverket som er rettet mot barn og unge.

– Sparebank1 Helgeland har uten tvil vært Verkets viktigste støttespiller det siste tiåret. De har vært med oss på ni fantastiske festivaler, hatt ryggen vår gjennom to år med pandemi-nedstengning og sørget for at vi fikk arrangere nedskalerte konserter da vi ikke fikk gjennomføre festival, sier festivalsjef Ingrid Alte Westman ifølge pressemeldingen.

Sparebank1 Helgeland har vært hovedsamarbeidspartner av Verket Musikkfestival siden 2012, og nå signerer de avtalen for tre nye år.

– De er en stødig og engasjert partner som ønsker å bidra til at festivalen kan fortsette å utvikle seg. Vi deler mange av de samme verdiene, og er opptatte av at festivalen skal være inkluderende og bidra til en attraktiv region. Ikke minst er støtten fra banken helt avgjørende for at vi får arrangert Underverket og inkludert de yngste i regionen vår. Det er en ekstremt viktig del av festivalen som vi er veldig stolte over å få arrangere, sier festivalsjefen videre.

Underverkets første artist blir lansert på fredag.

– Festivalene på Helgeland betyr mye for oss helgelendinger og bidrar til bolyst og aktivitet, og Verkefestivalen har spilt en viktig rolle for ranværingers identitet. Vår viktigste målgruppe er barn og unge og vi er derfor ekstra opptatt av Underverket og de opplevelsene som arrangementet gir på tvers av generasjoner, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Sparebank1 Helgeland, Majken Hauknes, ifølge den samme pressmeldingen.

Relaterte saker:

Bildeserie

SE BILDENE: God kok, godt humør, gode folk og godt vær på Underverket fra start (del 1)

Bildeserie

SE BILDENE: Unge talenter på festival