Delvis stengt i tunnel på Fv. 17 helt til påske

Arbeidet i Straumdaltunnelen på Fv. 17 i Rødøy vil trolig pågå helt fram til påske.

Arbeidet i Straumdaltunnelen på Fv. 17 i Rødøy vil trolig pågå helt fram til påske. Foto:

Straumdaltunnelen i Rødøy blir stengt i perioder på dagen i forbindelse med vedlikehold helt fram mot påske.

DEL

– I Straumdaltunnelen er det et problem med is og fukt, og nå skal vi skifte vann- og frostsikringen slik at tunnelen blir tørrere. Dette er et omfattende arbeid, og vi ser for oss at det vil vare til rundt påsken 2021, sier byggeleder Runar Gregussen i Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

I denne perioden skal det også gjøres annet vedlikeholdsarbeid som blant annet bergsikring. Straumdaltunnelen er 3,2 km lang og åpnet for trafikk i 1992, og ligger mellom Jektvik og Tjongsfjorden.

Arbeidene starter mandag 23. november.

– Inne i tunnelen har vi maskiner, utstyr og folk i veibanen, så vi er nødt til å begrense trafikken forbi. Det blir faste stengetider, og trafikken må uansett følge ledebil, sier Gregussen.

Tunnelen blir stengt alle dager klokka 09:00–09.45, 12:00–12.55 og 13:00–13:50. Utenom dette er det ledebilkjøring i tidsrommet 07:00–19:00 med en ventetid på cirka 20 minutter.

Det er juleferie i uke 52 og 53. Det arbeides ikke oddetallshelger i 2020 og partallshelger i 2021. Det er Implenia som utfører jobben på vegne av Nordland fylkeskommune.

Straumdalstunnelen ligger mellom Jektvik og Tjongsfjord, og er markert i kartet.

Straumdalstunnelen ligger mellom Jektvik og Tjongsfjord, og er markert i kartet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken