Den språkbruken som er brukt på Facebook i støttegruppene spesielt i sør, er som Twitter-meldingene fra Trump. Idiot, ubrukelig, reis dit du kom fra

Av
DEL

LeserbrevDe 12 ordførerne som følger hverandre, og gir hverandre den moralske støtten til å fortsette med sjikanerende adferd overfor Rana og enkeltpersoner. Det ser ut som dette er blitt «normal» oppførsel uten tanke for andre enn seg selv. Det er bare så trist.

De har makt til å bruke det offentlige rom, og de setter til liv ett politisk spill som vi ikke har sett maken til. Alene kan de ikke leve med dette, men med 12 maktpersoner som hver for seg er ordførere i små kommuner, gis det fritt spillerom og aksept for trakassering og mobbing av enkeltpersoner.

De lever i en boble, hvor det etterhvert blitt meget vanskelig å komme ut av og se hva de holder på med. Strutsen stikker også hodet ned i sanden.

For det er mobbing det er, uansett hvordan de snur og vender på det. Jeg syns det er graverende alvorlig. Nesten «Trump» aktig. Hvordan i all verden kan Helgeland lege sine sår etter dette?

Jeg ser konturene av ett splittet Helgeland, hvor både sør og nord vil bli sterkt svekket. Den språkbruken som er brukt på Facebook i støttegruppene spesielt i sør, er som Twitter-meldingene fra Trump. Idiot, ubrukelig, reis dit du kom fra, ingen empati, ..... er bare noen av uttrykkene.

Det er rett og slett sjokkerende! Det som er mest sjokkerende er at det gis næring for slik oppførsel fra lokalaviser og politikere! Er det virkelig slik vi vil ha det?

Dette handler om mennesker som gjør jobben sin, og de gjør en god jobb. Mange av mobberne kjenner ikke en gang sine ofre, men blir dratt med i dragsuget av andre, som om dette er normalt. Tenk dere om! Det er lov å bruke hodet.

Vi prøver å lære barna våre at mobbing er ikke bra. Vi skal akseptere at noen er annerledes.

I dette tilfelle er Rana annerledes med at vi er unektelig største kommune på Helgeland. Men 12 ordførere mot 1 ordfører blir rått parti. Hvor er støtten fra de omkring liggende kommunene for Rana? Syns de dette er greit? Det har vært veldig stilt, og jeg lurer veldig på hvorfor? Hva med litt verbal støtte for Rana? «Skal man tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer en selv»?

Ære være ungdommen som tør engasjere seg, ser galskapen, og sier ifra!

Jeg er stolt over å være fra Rana, og jeg er stolt over å ha lokalaviser og politikere som rir stormen av, og bruker hodet.

Vi skal ha ett sykehus, fordelt på to ulike lokaliteter på Helgeland, og forskjellige funksjoner, men likeverdige. At det kan være så vanskelig å samarbeide om, er for meg helt ubegripelig. Men med det arbeidsklima som er lagt til grunn, er jo dette blitt en håpløs oppgave.

Siv Høiby Jensen


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags