↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

75 16 70 68

Faks: 75 15 44 34

Besøksadresse

Grannesveien 49
8614 MO I RANA
  1. Beskrivelse

Velkommen til Ytteren Kiropraktorklinikk

Enten dine plager er kroniske eller akutte kan vi tilby funksjonsnormaliserende behandling for nerve-, muskel- og skjelettsystemet. Ta en rundtur på hjemmesiden eller ring oss direkte hvis du har spørsmål. Vi hjelper deg mer enn gjerne.
Våre lokaler ligger lett tilgjengelig på Ytteren, under samme tak som Ytteren Fysikalske. Gode parkeringsmuligheter rett utenfor klinikken. Ingen trapper.

 

Kiropraktoren, din nerve-muskel-skjelett-ekspert

En kiropraktor er spesialist på plager i bevegelsesapparat og nervesystem. De vanligste muskelskjelettlidelsene som kiropraktoren behandler er ryggsmerter, nakke- og skuldersmerter, hodepine, migrene, svimmelhet, armsmerter, bensmerter og bekkensmerter.

5-6-års universitetsutdannelse

1 års offentlig turnustjeneste

Autorisasjon

Landets offentlig godkjente kiropraktorer hjelper Norges befolkning til en bedre hverdag. Hvert år utfører norske kiropraktorer nærmere 2 millioner undersøkelser og behandlinger.

Kiropraktoren har sykemeldingsrett.

Kiropraktoren har henvisningsrett til fysioterapeut.

Kan også henvise til legespesialist, f. eks revmatolog eller kirurg.

Kiropraktoren har henvisningsrett til bildediagnostiske undersøkelser f. eks MR og røntgen.

 

Hovedmålsettingen ved kiropraktorbehandling er å redusere smerte, fremme generell helse og øke livskvalitet ved å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Ved valg av behandlingsstrategi for den enkelte pasient, legger kiropraktoren vekt på å se pasienten i en helhetlig sammenheng. 

Kiropraktorbehandlingen består av en rekke behandlingsmetoder hvor kiropraktoren hovedsakelig bruker hendene for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem: 

Spesifikk ledd behandling 
Tøyninger 
Muskulære teknikker 
Nevrologiske teknikker 
Stabiliserende trening 
Øvelser, råd og veiledning for å mestre og forebygge plager. 

Kiropraktisk ledd behandling 
Ved kiropraktisk ledd behandling, også kalt manipulasjonsbehandling, frigjøres et låst ledd ved en hurtig og presis bevegelse. Denne raske, passive tøyningen av strukturene omkring leddet, medfører en umiddelbar reflektorisk avspenning av overspent, dyp muskulatur, som har hindret leddet i å bevege seg normalt. Samtidig separeres leddflatene og det høres en klikkelyd. Behandlingen har ofte en umiddelbar nevrofysiologisk virkning i form av smertedempning. Behandlingsmetoden er dokumentert trygg og effektiv, og sjeldent forbundet med smerter. 

Behandlingsreaksjoner, bivirkninger og komplikasjoner 
Det er normalt med lette, forbigående reaksjoner etter kiropraktorbehandling som lokal ømhet, stølhet og tretthet. Som ved all virksom behandling vil det av og til kunne oppstå bivirkninger utover normale behandlingsreaksjoner. 
Risikoen for alvorlige komplikasjoner er minimal, og behandlingen er dokumentert trygg og effektiv. 
Vi behandler blant annet dette :


Ryggsmerter 
Isjas 
Bekken og hofteplager 
Nakkesmerter 
Hodepine 
Migrene 
Svimmelhet 
Brystsmerter 
Skuldersmerter 
Dataplager (nakke/skulder/arm) 
Mor og barn 
Idrettsskader 
Andre tilstander 

 

Sjokkbølgebehandling

Ufarlige sjokkbølger erstatter kirurgi, bruk av kortison og medikamentbruk. Er effektiv mot kroniske betennelsestilstander og kalsifisering i eksempelvis skuldre og knær, senetilstander i akillessenen, i festene til kneskål og lignende. 3-5 behandlinger er ofte nok og suppleres ofte med annen funksjonsnormaliserende behandling.

Eksempler på tilstander der sjokkbølgebehandling kan supplere annen funksjonsnormaliserende behandling: 

Albue og håndsmerter (eks. tennisalbue, golfalbue og museplager)

Skuldersmerter (eks. sene- og slimsekk betennelse)

Hoftesmerter (eks. sene- og slimsekk betennelse)

Knesmerter (eks. runners- og jumpers knee )

Fot og ankelsmerter (eks.plantar facit og Akilles tendinitt)

Idrettsskader

Andre tilstander

Ultralyd

Ultralyd egner seg meget godt til diagnostisere skader rundt ledd, i leddbånd, sener, muskler og slimposer.

Ultralyd kan blant annet påvise sykdom og skader i muskel og skjelettsystemet som senebetennelser, kalkdannelser, muskelavrivninger, hevelser, artrose og slimposebetennelser.

MASSASJETERAPI

Massasjeterapi er bearbeiding av vev og muskulatur for å få i gang sirkulasjon i underhudsvev, muskel-og skjelett strukturer.

Massasjeterapi er en utvidet behandlingsform utover vanlig klassisk massasje. Den tar for seg årsak og sammenheng, samt behandling og treningsveiledning.

Massasjens viktigste oppgave er å løse opp i spenninger i muskulaturen. Spenningene kan oppstå pga. dårlig arbeidsstilling eller anstrengelse, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne og angst. Slike spenninger setter seg i kroppen og kan gi smerter i for eksempel rygg, skuldre, nakke, hofte og knær.

Massasjen kan også:

-fjerne opphopning av melkesyre og slaggstoffer i muskulatur og bindevev

-redusere stress og senke blodtrykket

-gi mer energi

-øke blodsirkulasjonen i kroppen og blodgjennomstrømmingen i muskulaturen

-øke lymfesirkulasjonen

-gi bedre søvn pga mindre anspenthet generelt i kroppen

-økt kroppsbevisshet ved bedre kroppsholdning

 

KOPPING

Kopping er dypvevs massasje ved bruk av vakuum. Metoden bruker undertrykk til å bearbeide sirkulasjonen i huden/muskulaturen og kroppens indre organer der blodforsyningen er dårlig, for eksempel etter skade, langvarig stress eller lange perioder med hard trening.

 

 

Målet ved kopping og vakuumbehandling er å «åpne» lukkede, kalde områder, og eventuelt dempe aktiviteten i stressede varme områder.