Gå til sidens hovedinnhold

Dessverre startet dette året med et sjokk for mange, kanskje på tide å innføre et nytt begrep nemlig «fergesjokk»

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Åpent brev til Fylkesrådet

Å gå inn i et nyttår år er bestandig spennende. Nye utfordringer og nye muligheter. Dessverre startet dette året med et sjokk for mange, kanskje på tide å innføre et nytt begrep nemlig «fergesjokk». Med en prisøkning som mangler sidestykke i historien har dere gitt mange nettopp dette. Har dere forstått konsekvensene?

Størst konsekvenser har dette selvfølgelig for alle som hver dag er avhengig av ferger, det er deres vei til alt fra jobb og barnehager, til helsehjelp og andre dagligdagse nødvendigheter.

En annen gruppe som her blir kraftig berørt er de som prøver å bygge opp og å drive en næring basert nettopp på de feriereisende, turistnæringen. Som leder av Norsk Bobilforening region Nordland og medlem av landsstyret vil jeg fokusere spesielt på de som kjører bobil.

Riksvei 17, eller Kystriksveien som den er mest kjent under, er blitt en merkevare. Dette er ikke gjort over natten og skyldes ikke tilfeldigheter. Å kjøre denne veien fra Steinkjer til Bodø er en fantastisk opplevelse. Du har muligheter til mange flotte avstikkere til plasser som Vega, Herøy, Lovund og Træna. Når du kommer til Bodø kan du ta ferge videre og er plutselig i Lofoten. Svært mange bobilturister har oppdaget nettopp denne turen. Driftige folk har bygd opp flotte tilbud til de reisende. Campingplasser, bobilparkeringer, restauranter, kafeer, severdigheter, butikker etc. Myten om at bobilturistene ikke legger igjen penger, bare søppel er nok ikke bare sterkt overdrevet men direkte usann.

Mitt spørsmål er dermed er dere villige med denne urealistiske økningen av fergeprisene å legge ned disse næringene, i beste fall redusere de betraktelig, med det resultat at dette også går ut over andre beboere ute i disse distriktene?

Håper dere snur i denne saken før skadene blir uopprettelig.

Per Hansen,
Leder Norsk Bobilforening region Nordland

Kommentarer til denne saken