Mens de fleste tok QR-rennet som B&Y IL har arrangert den siste uka som en fin skitur i ett av de fire løypealternativene, var det mer fart over elevene fra idrettsfag der de fleste ble sendt ut på den lengste løypa på over tre mil.

– Det var en skikkelig manndomsprøve, sier lærer på idrettsfag, Geir Alte som sammen med B&Y ILs Egil Fjellheim stod for opplegg og gjennomføring.

Et alternativ

Ni løpere la ut på 33 kilometeren fra Skillevollen og fikk det tøft i det sugende føret.

– Hadde det vært skareføre hadde nok de beste gått 30-40 minutter raskere, sier Alte, om det som ble en skikkelig test på tampen av skisesongen.

– Disse løperne går normalt ikke så langt når de kon kurrerer til vanlig, men det er god utholdenhetstrening og, ikke minst, å lære å holde rett væskebalanse, sier Alte.

– Vi oppfordrer også elevene til å gå turrenn på tampen av sesongen. Det passet perfekt å få dette rennet akkurat nå, sier Alte og sender ei rose til B&Y IL.

Løpet kom stand forrige helg som et alternativ da så å si alt av skirenn har blitt avlyst i vinter. Da snøen plutselig lavet ned igjen og skapte drømmeforhold i løypene ønsket B&Y IL å lage et renn som var tilpasset alle grupper, ikke minst barnefamilier og vanlige trimmere.

Solid klaff

Og det ble solid klaff. Været spilte på lag og folk benyttet seg av tilbudet.

– Løpet ble tatt godt i mot av Ranas befolkning, men varmen gjorde nok at mange trakk høyere til fjells eller ut til kysten i helga, sier leder i B&Y ILs skigruppe, Hilde Thoresen.

Folk kunne gå rennet til og med tirsdag denne uka, og da vi snakket med Thoresen mandag hadde hun ikke full oversikt over hvor mange som hadde gått. Men det ble som ventet aldri noen stor folkevandring helt på tampen av sesongen.

Likevel er B&Y IL fornøyd med prosjektet.

– God publisitet og positivt snakk om løpet gjør likevel at dette er noe vi vurderer også til neste år, korona eller ei. Kanskje blir dette en ny måte å arrangere turløp på i fremtiden, sier Hilde Thoresen.