Det blir en påske med veksling mellom snø, regn og sol, og en del vind på kysten

Ustabilt vær er ventet gjennom hele påska.

Ustabilt vær er ventet gjennom hele påska.

DEL

Meteorologene har sendt ut værvarselet for påskeaften som en flott illustrasjon.

Eller flott og flott - det kommer an på hvordan man ser på det. For sørlige deler av Nord-Norge ventes det både snø og regn, før sola kommer.

På indre strøk av Helgeland er det kommet ganske mye snø i løpet av natten og morgentimene, det skal gå over til regn. På ettermiddagen kan man vente sol. Det meldes frisk bris 10 m/s som maksimal vindstyrke ved 16-tida i Mo i Rana, før det blir tilnærmet vindstille utover kvelden. Det er ventet noen få plussgrader på dagtid, og såvidt under null på kveld- og nattestid.

Samme temperaturer ventes også lørdag, da uten nedbør.

Det blir igjen nedbør søndag, før mandag ser ut til å bli nedbørsfritt. I dagene etter påske er det ventet mildvær og mye regn.

På kysten er det ventet omtrent samme utvikling, bortsett fra at det i perioder med snø på innlandet i større grad vil komme som regn eller sludd. Det er meldt om gult farevarsel for vestlig stiv kuling 15 m/s på kysten fredag, dette skal minke fra i ettermiddag. Det er også ventet at det blir stiv eller sterk kuling igjen, opptil 20 m/s, søndag ettermiddag og kveld.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken