Gå til sidens hovedinnhold

Det er mer enn god grunn til å gi særlig våre to fremste politikere all honnør for det de på meget kort tid har klart å ro i land

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens styret i Rana FrP tydeligvis måtte tenke seg godt om før de kom på banen, er det heldigvis andre politikere som både er på banen og på ballen. Hele tida, skriver sjefredaktør Marit Ulriksen.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ranværingene som stemte Frp ved fylkestingsvalget tidligere i høst, har god grunn til å stoppe opp og tenke over stemmegivinga si, med mindre de hadde et ønske om å bo i en by med et DMS.

Tidligere denne uka stemte hele Frp-gruppa på fylkestinget for å legge ned sykehuset på Mo. Frp-retorikken fra talerstolen var så utidig at Rana FrP nå har gått ut og tatt avstand fra partiets egen fylkestingsgruppe, både med hensyn til at de stemte for at Mo skal bli stående uten sykehus, og på grunn av tonen i uttalelser som falt.

Les også

Rana FrP er svært uenig med fylkestingsgruppe: - Vi tar sterk avstand

Det er bra, men Rana FrP burde vært litt raskere på avtrekkeren når det gjaldt å komme med dette. Det tok dem altså over to døgn å komme på banen.

I tillegg til de fire fra FrP stemte også to Sp-representanter, en fra H og en fra Ap primært for å legge ned sykehuset på Mo. For ordens skyld kan det gjøres oppmerksom på at disse fire har adresse Vefsn, Vega og Alstahaug. Mens styret i Rana FrP tydeligvis måtte tenke seg godt om før de kom på banen, er det heldigvis andre politikere som både er på banen og på ballen. Hele tida.

Over lang tid har ordfører Geir Waage (A) og varaordfører Anita Sollie (H) jobbet dag og natt for å fremme kommunens synspunkter i sykehussaken. Spesielt i etterkant av at flertallet i styret i Helgelandssykehuset landet på ett stort sykehus i Sandnessjøen og omegn, har de to lagt inn et ekstragir.

Les også

Reaksjonen fra Rana er lettelse over at modellen med to sykehus på Helgeland er inne igjen: - Vi reiser hjem med en god følelse

Riktignok har alle de politiske partiene i Rana gått ut og vært klokkeklare på at det gjelder å stå sammen i sykehussaken. De har forbilledlig lagt tidligere stridigheter til side, brettet opp ermene og stått på det remmer og tøy kan holde. For som de sier: Det er alvor nå.

At det i den situasjonen som oppsto etter at flertallet i sykehusstyret kastet direktørens og ressursgruppas anbefalinger på båten, er ordføreren og varaordføreren som må dra det tyngste lasset, ligger i sakens natur. De har naturlig nok god drahjelp fra andre ranapolitikere, RU, administrasjonen, markante industri- og næringslivsledere – og ikke minst fra tusener på tusener av innbyggere.

Les også

Ordfører og varaordfører: - Rana kommune tror Helse Nord og statsråden vil velge en løsning der sykehuset i Rana opprettholdes

Likevel er det mer enn god grunn til å gi særlig våre to fremste politikere all honnør for det de på meget kort tid har klart å ro i land. At vi har en Ap-ordfører og en H-varaordfører i det vi nå står i, er en stor fordel. Waage er en durkdreven politiker som tilhører samme parti som fylkesrådslederen. Sollie er en nettverksbygger av rang som tilhører samme parti som helseministeren. Den som ikke ser verdien i dette, er blind.

Vi tviler ikke på at Røssvoll/Ellingsen, som var ordfører/varaordfører-alternativet til Waage/Sollie, også ville stått på for å berge sykehuset i Rana. Men her handler det ikke om ståpåvilje og gode intensjoner. Her står mye mer på spill. Etter vår mening hersker det ingen tvil om at når det gjelder den viktige sykehussaken, så skal vi være særdeles glade for at MDG endte opp med å styre Rana sammen med H, Ap og SV. Og for at vi har derfor har den ordføreren og varaordføreren vi har.

Kommentarer til denne saken