Gå til sidens hovedinnhold

Det finnes utallige frivillige som gjør en uvurderlig innsats på mange områder. May-Lis har en pris å dele ut: – Fortell oss hvem du mener bør få Frivilligprisen i år!

Frivilligprisen for 2021 skal deles ut i Rana forbindelse med Frivillighetens dag 5. desember. Samtidig skal kommunens Frivilligsentral markere 30-års jubileum.

Frivilligprisen har vært delt ut i Rana siden 1993. Det er en tradisjon som ikke skal brytes i Frivilligsentralens jubileumsår 2020. Nå går utfordringen til deg og meg.

– På tide å levere navn på kandidater. Det kan være privatpersoner, lag og/eller foreninger som gjør en verdifull innsats for andre, sier daglig leder i Frivilligsentralen i Rana, May-Lis Bottolfsen.

– Vi håper på riktig mange begrunnede forslag, om hvorfor akkurat din kandidat fortjener prisen. For ordens skyld understreker vi at dette gjelder frivillig innsats som gjøres i hele kommunen, på alle områder, supplerer styreleder Kirsti Nielsen.

Les også

Ordfører Waage: - Mange hundre mennesker har fått oppleve Olaug sitt engasjement i frivilligheten. Hun er årets Frivillig 2020

Forslag kan sendes på e-post, ringes inn på telefon, eller det er mulig å komme innom Rana Frivilligsentral i Sørlandsveien, i åpningstida.

– Frivilligsentralen er også på Facebook og det kan også sendes inn forslag på navn i innboks der. Skriv inn et navn på en enkeltperson, lag eller forening fra Rana, fyll på med en begrunnelse om hvorfor du eller dere mener akkurat denne kandidaten fortjener en pris i år, og send det inn til oss. Frivilligsentralen har også egen hjemmeside der du kan finne mer informasjon, forteller May-Lis Bottolfsen.

Kandidaten(e) kan være fra hele ranasamfunnet. I motsetning til i fjor da koronaviruset la en stopper for de fleste arrangement, men det ble likevel delt ut pris, legger Frivilligsentralen opp til en mer tradisjonell markering i år.

Les også

Leksehjelpere fikk Frivilligprisen: – Hyggelig å bli satt pris på

– Vi ønsker å invitere alle nominerte med forslagsstillerne til årets arrangementet, slik det har vært vanlig tidligere år. Å dele ut denne prisen er stor stas. Det er så mange der ute som stiller opp for andre, at det ikke burde være vanskelig å komme med forslag. Fristen er 20. november, sier Bottolfsen.

Hvem som får Frivilligprisen er hemmelig helt til navnet slippes under utdelingen, som i år blir på Møteplassen. Det synlige beviset er et bilde signert Anne Gundersen.

Kandidaten som foreslås må være fra Rana og hatt sitt virke i kommunen.

Kommentarer til denne saken