Tredje slipp til Vinterlys 2023 er klart, og det er mye snacks å finne i denne også.

Se første og andre slipp her:

Satan?

Witch Club Satan er en trio bestående av Nikoline Spjelkavik på gitar, Victoria Røising på bass og Johanna Kleive på trommer og er et nytt prosjekt av det Andøybaserte teaterkompaniet Lost and Found productions.

Witch Club Satan er en nyfeministisk svartmetall-forestilling i fire akter. Det er et musikalsk, dramatisk ritual med ukjent virkning og er en konsert, en teaterforestilling, en høymesse og et klimatoppmøte.

– Du kommer ikke hit for å lene deg tilbake, men stol på at heksa vil deg og verden vel, og at den tiden vi har sammen blir høytid, skriver Tina Ditlefsen i Nordland Teater.

Morsom historie

Varm melk med honning er en ny forestilling som ble varmt mottatt av et annet publikum.

– De fikk enorm stor og god respons fra publikum på den nyskrevne teksten og innholdet, skriver Ditlefsen.

«Varm melk med honning er en gripende og morsom historie om kjærlighet mellom to kvinner, Ronja og Oda. Når stykket begynner er de unge voksne, og det er morgen. De kjenner hverandre ikke. Husker ikke engang hva den andre heter. «Hva skjedde i går? Vi har da klær på..? Og hva skjer i morgen? Jeg kan jo ikke gå tilbake til å være meg uten deg nå.» heter det i beskrivelsen av forestillingen.

Skuespiller Maiken Schjøll Frisch har skrevet stykket og dette er hennes debut som manusforfatter. Kjæresten, musiker, Tora Dahle Aagard har laget musikken. Sammen med Maiken står skuespiller Vilde Moberg på scenen.

Forestillingen er et forsøk på å synliggjøre kampene i oss mennesker hva gjelder vår skeivhet og er dagsaktuell da det, i år, er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge.

Cabaret om alkohol og livet

Hvorfor drikker vi? Hvordan drikker vi? Er det bra eller dårlig for oss? Det undersøker den humoristiske, musikalske cabareten Hanne T. Asheim med utgangspunkt i sitt eget forhold til alkohol.

Gjennom komiske og lyriske cabaretviser dykker hun ned i både samfunnsspørsmål og selvransakelse. For hvorfor er det så vanskelig å begrense seg? Og bør hun slutte å drikke?

Ditlefsen forteller at tekstforfatteren er en kritikerrost tekstforfatter og komponist. Hun har skrevet for mange av de største humorartistene, og blant annet vunnet Komiprisen i kategorien «Årets nummer».

Blondiner, børst og bråk

Stig Bang og Sissel Brean spiller «Blondiner, børst og bråk».

De har tidligere tolket Joni Mitchell, Bob Dylan og Kate Bush.

Denne Vinterlysfestivalen tar de deg med på «bar, og serverer paraplydrinker mens det fortsatt er stille, mens bartenderen sjekker tversover'n i speilet bak flaskene, mens pianisten drodler uinspirert over Sweet Georgia Brown, mens glasset fortsatt har dugg på utsida, og er kaldt som leppene til en ekskjæreste.», heter det i beskrivelsen.